Ποινική δίωξη σε βάρος του πατρός Αντωνίου αλλά και συνολικά 7 συνεργατών του άσκησε η εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Μετά από την εξέταση της υπόθεσης των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και ξυλοδαρμών από τις εισαγγελείς Ανηλίκων Κατερίνα Τσοπελάκη και Κυριακή-Δάφνη Τσιχλή, ο φάκελος πέρασε στην Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία εξέτασε μία ακόμη σειρά μαρτύρων.

Από τα στοιχεία που συνέλεξε προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση παρενοχλήσεων σε βάρος δύο ανηλίκων (σήμερα 19 και 15 ετών), όπως και κακοποιήσεις νεαρών τροφίμων της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατήρ Αντώνιος κατηγορείται πλέον για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε πλήθος άλλων πλημμεληματικών πράξεων που αποδόθηκαν με τη δίωξη σε πρώην συνεργάτες του.

Τα περιστατικά για τα οποία κρίνεται, διαδραματίστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Αύγουστο του 2022.

Παράλληλα η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη κατά των επτά πρώην υπαλλήλων της Κιβωτού, τρεις από δομές στην Αθήνα, δύο από τον Βόλο και δύο από την Χίο, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με πλημμελήματα που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Οι κατηγορίες, ανά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή. Για όλα τα παραπάνω, ο πατήρ Αντώνιος θεωρείται ηθικός αυτουργός.

Τα παραπάνω αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Ως γνωστόν τα πλημμελήματα παραγράφονται μετά το πέρας 5ετίας και ως εκ τούτου, διαχωρίστηκε η δικογραφία προκειμένου να δικαστούν με διαδικασία εξπρές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Θυμίζουμε πως μέχρι πρότινος, τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και οι συνεργάτες του καλούνταν να παράσχουν ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτοι. Παράλληλα εξακολουθούν να εξετάζονται όλα τα στοιχεία που αφορούν τα οικονομικά δεδομένα της δομής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος (ΑΚΝΕΕΔ) επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει παραδώσει σχετικό πόρισμα, το οποίο θα διαβιβαστεί σε αρμόδιο εισαγγελέα, μαζί με τα όποια ευρήματα από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα:

Τι ισχυρίζεται ο πατήρ Αντώνιος για όσα του προσάπτουν