Τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς, ένα θανατηφόρο γεγονός έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust. Ο Alec Baldwin «σκότωσε» την Halyna Hutchins, βοηθό σκηνοθέτη και υπεύθυνη φωτογραφίας, από εκπυρσοκρότηση όπλου που είχε άσφαιρα.

Τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς, ένα θανατηφόρο περιστατικό έλαβε χώρα στα γυρίσματα της ταινίας Rust. Η Halyna Hutchins, βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη φωτογραφίας, σκοτώθηκε από την εκπυρσοκρότηση του όπλου που κρατούσε ο Alec Baldwin. Ο 63χρονος ηθοποιός γύριζε μια σκηνή στο Ράντσο Μπονάνζα Κρικ, κοντά στην πόλη Σάντα Φε του Νέου Μεξικό, όταν ένα όπλο που βρισκόταν στο σετ ως σκηνικό αντικείμενο εκπυρσοκρότησε.

Διαβάστε ακόμη: «Η σορός και τα συντρίμμια δε βρέθηκαν ποτέ»: 5 θανατηφόρα περιστατικά σε γυρίσματα

Περίπου ένα χρόνο μετά, η υπόθεση όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά ο διάσημος ηθοποιός ίσως βρεθεί και αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις, σύμφωνα με την εισαγγελέα της κομητείας Σάντα Φε, Μαίρη Καρμκάκ – Αλγουάις. Η ίδια ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση, την οποία και πήρε, για να μπορέσει να συνεχίσει η έρευνα και να μην μπει στο αρχείο.

Κατά τη συνεδρίαση του οικονομικού συμβουλίου του Νέου Μεξικού που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ότι: «Βρισκόμαστε εν αναμονή ίσως και λίγων ημερών πριν λάβουμε την τελική έκθεση από το γραφείο του σερίφη και ενδεχομένως να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε ένα έως τέσσερα άτομα». Σε επιστολή της προς το συμβούλιο του Νέου Μεξικού, που δημοσίευσε το Deadline, αναφέρει: «Ένας από τους πιθανούς κατηγορούμενους είναι ο γνωστός ηθοποιός Alec Baldwin» προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τέσσερις ξεχωριστές ποινικές δίκες.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας σημείωσε ότι οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών, είναι οι πιο «σύνθετες και επίδικες», απαιτώντας από το γραφείο της να προσλάβει περισσότερο προσωπικό. «Αυτές οι υποθέσεις φαίνονται πολύ μεγάλες για να τις χειριστεί μόνο το γραφείο μου. Χρειαζόμαστε έναν δικηγόρο σχεδόν πλήρους απασχόλησης και κάποιον που να είναι πολύ έμπειρος σε περίπλοκες υποθέσεις και πολύ έμπειρος σε δικαστικές διαφορές».

Μόλις πάντως ολοκληρωθεί η εξέταση των αναφορών του Γραφείου Ιατρικού Ερευνητή του Νέου Μεξικού και των τηλεφωνικών αρχείων, ο φάκελος της υπόθεσης έρευνας, θα προωθηθεί εκ νέου στην Εισαγγελεία και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.