Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παύλος Πολάκης πρωταγωνιστεί σε σκηνικό ντροπής για έναν βουλευτή. Τον έχουμε δει να αγνοεί τον κανονισμό για μάσκα μες στη Βουλή. Τον έχουμε δει να αγνοεί τον κανονισμό για το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους. Ε, τώρα τον είδαμε και να παρακωλύει το έργο της εκτελεστικής εξουσίας και να μην ανοίγει ρουθούνι από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida.gr, το βράδυ της Παρασκευής ο Παύλος Πολάκης βρισκόταν με την παρέα του σε ταβέρνα στο Μοσχάτο, όπου είναι τακτικός θαμώνας. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν αστυνομικοί για να ελέγξουν αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το μαγαζί ήταν γεμάτο και ο ένας αστυνομικός είδε έναν υπάλληλο να μετακινείται στον χώρο δίχως μάσκα και άρχισε να γράφει το πρόστιμο προς τον καταστηματάρχη.

Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλος Πολάκης, σηκώθηκε και πλησίασε με απειλητικό ύφος τα όργανα της τάξης ζητώντας να σβήσουν το πρόστιμο. Μόλις εκείνοι αρνήθηκαν, ο βουλευτής φώναζε τα εξής: «Είναι ντροπή και ξεφτίλα, ρεζιλίκια να ακολουθείτε τέτοιες εντολές». Στην πορεία, ζήτησε από τον αστυνομικό τα στοιχεία του με επιτακτικό ύφος και αφού τα πήρε, τον απείλησε πως «Τώρα θα πάρω τον αρχηγό σου (σ.σ. εννοώντας τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχάλη Καραμανλάκη)  να σβήσει την κλήση και θα δεις που θα σε στείλω».

Όταν τελείωσε η στιχομυθία των δύο αντρών, ο κ. Πολάκης πήγε αμέσως να τηλεφωνήσει, λογικά στον αρχηγό της αστυνομίας, με αίτημα να σβηστεί το πρόστιμο. Για τον κύριο Πολάκη δε χρειάζεται να ειπωθεί κάτι. Γνωρίζουν όλοι πια ποιος είναι. Είναι όμως προβληματική η στάση της αστυνομίας που θεωρητικά είναι ανεξάρτητο όργανο. Πώς θα είχαν αντιδράσει οι αστυνομικοί αν τους παρεμπόδιζε ένας απλός πολίτης; Γιατί αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης είναι παρεμπόδιση τέλεσης του νόμου, είναι παρακώλυση αρχής. Κι αυτό είναι το πιο προβληματικό στην όλη κατάσταση.