Ανάστατη η κοινωνία της Αράχωβας μετά τον βίαιο θάνατο του χάσκι, καθώς οργιάζουν τα σενάρια, αλλά και η δυσφήμιση της περιοχής. Νέα τροπή παίρνει, πάντως, η υπόθεση με την κτηνίατρο που τον εξέτασε πρώτη να διευκρινίζει ότι ουδέποτε μίλησε για «σεξουαλική κακοποίηση» του ζώου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το αστυνομικό πόρισμα, έπειτα από την εξέταση ειδικού πραγματογνώμονα, θα καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο άτυχος σκύλος κακοποιήθηκε, τελικά, από αγέλη σκύλων ή άγριων ζώων, φέροντας τραύματα από δαγκωματιές, με συνέπεια να μην αντέξει και μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, να χάσει τη ζωή του.

Οι πληροφορίες αυτές ανατρέπουν την πρώτη εκτίμηση, που υιοθέτησε και ο ιδιοκτήτης του σκύλου πως ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από άνθρωπο. Άλλοι κτηνίατροι της Περιφέρειας Βοιωτίας που τον εξέτασαν, κατέληξαν στο ότι υπάρχει κακοποίηση, αλλά δεν διαπίστωναν ίχνη κακοποίησης στον πρωκτό του ζώου από αμβλύ αντικείμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ υπάρχει μεν κακοποίηση του σκύλου, αλλά πιθανότατα αυτή προέκυψε από επίθεση που δέχθηκε από αγέλη σκύλων.

Νωρίτερα, η κτηνίατρος που εξέτασε πρώτη τον σκύλο, Κλεονίκη Τόλα διευκρίνισε: «Οι κτηνίατροι το είδαν σε διαφορετική χρονική στιγμή απ’ ότι το είδα εγώ. Την λέξη που λέτε (σεξουαλική κακοποίηση) δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ». «Ήμουν παρούσα στην νεκροτομή και συμφωνήσαμε για ό,τι είδαμε εκείνη τη στιγμή, εκτός από αυτό που δεν μπορούσαμε να δούμε, όταν εγώ είδα όταν το ζώο ήταν εν ζωή. Μετά από 30 ώρες η συγκεκριμένη περιοχή ήταν διαφορετική, με πολύ διαφορετική εικόνα», σημείωσε η κτηνίατρος.

«Πέρα από αυτό υπάρχει συμφωνία της δικής μου γνωμάτευσης με το πανεπιστήμιο. Δεν υπάρχει διχογνωμία μεταξύ εμού και των συναδέλφων δεν ξέρω πώς προκύπτει και πώς διαδίδεται αυτό. Πόρισμα δεν έχει δοθεί. Τα πράγματα έχουν πάρει τη σειρά τους. Δεν χρησιμοποίησα την φράση «σεξουαλική κακοποίηση», η έκθεσή μου έχει κατατεθεί επίσημα και ένορκα», υπογράμμισε η κτηνίατρος.

Σε κάθε περίπτωση, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ώρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις αιτίες υπαίτιο του θανάτου του άτυχου σκύλου στην Αράχωβα. Σημειωτέον ότι από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αράχωβα έχει μεταβεί κλιμάκιο τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση της κακοποίησης και του μοιραίου θανάτου του δύστυχου σκύλου.

* Photo credits: Shutterstock