Μία απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς γυναίκα που την είχε απαγάγει ο πρώην σύντροφός της, κατάφερε να γλιτώσει χάρη σε μία χειρονομία που είναι δημοφιλής στο TikTok. Έκανε το σινιάλο σε μία ταμία καταστήματος, η οποία αναγνώρισε την σημασία του και κάλεσε τις Αρχές. Μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό, η γυναίκα είναι πλέον ελεύθερη και ο απαγωγέας της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα είχε πάει να επισκεφτεί τον αδερφό της, έξω από το σπίτι του οποίου είχε στήσει ενέδρα ο πρώην της Johnathon Smith με το φορτηγάκι του. Ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί της και με την βία την ώθησε στο όχημά του. Εκείνη ζήτησε να φύγει και εκείνος της ακούμπησε κατσαβίδι στον κρόταφό της απειλώντας την πως εάν δεν μπει μέσα θα την σκοτώσει. Ακόμη της ανέφερε πως εάν δεν μπορεί να την έχει εκείνος, δεν θα την έχει κανείς.

Όταν κατέβηκαν μαζί σε πρατήριο καυσίμων ώστε να αγοράσουν αγαθά, η γυναίκα δεν μπορούσε να πει κάτι στην ταμία, υπό τον φόβο μην καταλάβει κάτι ο απαγωγέας της. Ωστόσο, ενώ πήγε να πληρώσει, έσφιξε τον αντίχειρά της μέσα στην παλάμη της και έκλεισε την μπουνιά της. Η ταμίας αναγνώρισε την χειρονομία αυτή από το TikTok, όπου κοινοποιείται συχνά ώστε να υπάρχει ως κώδικας μεταξύ γυναικών για να σωθούν τυχόν θύματα κακοποίησης.

χειρονομία TikTok

Η χειρονομία που μπορεί αν σώσει τις ζωές θυμάτων κακοποίησης.

Κάλεσε αμέσως τον σερίφη της περιοχής, ο οποίος έφτασε σε 15 λεπτά. Η ταμίας προσπάθησε όσο μπορούσε να τους καθυστερήσει. Για καλή της τύχη, το πρώην ζευγάρι βρισκόταν ακόμη εκεί όταν έφτασε ο σερίφης και ξεκίνησε μία πρωτοφανής καταδίωξη. Σύντομα, ο Smith έχασε έλεγχο του οχήματός του και έριξε το φορτηγάκι σε χαντάκι. Ο 31χρονος απαγωγέας άρχισε να τρέχει αλλά οι αστυνομικοί τον πρόφτασαν.

χειρονομία TikTok

Το όχημα βγήκε εκτός πορείας και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν τον δράστη.

χειρονομία TikTok

Η φωτογραφία του απαγωγέα όπως δημοσιεύτηκε από το αστυνομικό τμήμα του Hickman County.

Ο 31χρονος κατηγορείται για απαγωγή και ενδοοικογενειακή βία. 

@nowthis If you see someone make this secret hand signal it means they need help. Feat. @jackienpadilla #learnontiktok #tiktokpartner ♬ original sound – nowthis

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η δυστοπία της Σανγκάης: Αρπάζουν τους πολίτες με δαγκάνες και χτυπούν όσους αντιστέκονται

Όταν το ΕΚΑΒ βρήκε την Ίριδα: Η Ρούλα να κλαίει, ο Μάνος να παρακαλάει «Κάντε κάτι, έχουμε χάσει ήδη ένα παιδί»

Νότια Αφρική: 306 νεκρούς άφησαν πίσω τους οι σφοδρότερες πλημμύρες στην ιστορία της