Νέες αποκαλύψεις γίνονται καθημερινά για το χρονικό των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι γονείς τους, καθώς έχει ήδη απορριφθεί το ενδεχόμενο παθολογικών αιτίων, με την μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου να κατηγορείται ήδη για χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνας. Οι τελευταίες πληροφορίες αφορούν την ημέρα του θανάτου του 6μηνών βρέφους, της Ίριδας. 

Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι λεπτομέρειες από την στιγμή που το ΕΚΑΒ βρίσκει την μικρή Ίριδα, το 6μηνών βρέφος που έφυγε από την ζωή τον Μάρτιο του 2021. Περίπου 1,5 χρόνο νωρίτερα είχε φύγει από την ζωή η Μαλένα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του flamis.gr, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη μαζί με γιατρό και όχι μόνο νοσηλευτές, μετά από κλήση πως το παιδί δεν έχει τις αισθήσεις του. Το ασθενοφόρο περίμενε έξω από το σπίτι η αδερφή της 33χρονης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία υπέδειξε στους διασώστες που βρίσκεται.

Όταν οι διασώστες βρήκαν την μικρή Ίριδα

Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρισαν την 6μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα που προσπαθούσε με ΚΑΡ.ΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) να επαναφέρει το βρέφος.

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα με παρακλητικό ύφος ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας την θέση του στους διασώστες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε. Ταυτόχρονα, με τρόμο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν η Τζωρτζίνα. Η Ρούλα της φώναζε να πάει στο διπλανό δωμάτιο αλλά εκείνη δεν έφευγε.

Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ίριδα διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα. «Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» ρώτησε ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δασκαλάκη πως «τώρα το είδαμε». 

Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή. «Μην αργείτε» φώναζε ο Μάνος στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ όταν η Ίριδα μεταφερόταν στο ασθενοφόρο χωρίς σφυγμό ώστε να εισαχθεί στο Καραμανδάνειο .

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώνεται στην οικογένεια πως οι θεράποντες δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή την μικρή Ίριδα. Ήταν νεκρή πριν φθάσει στο νοσηλευτήριο.

Το ηχητικό ντοκουμέντο του ΕΚΑΒ

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

Skroutz: Δεκάδες καταναλωτές καταγγέλλουν διαδικτυακή απάτη μέσω της πλατφόρμας

Νότια Αφρική: 306 νεκρούς άφησαν πίσω τους οι σφοδρότερες πλημμύρες στην ιστορία της

Ρωσία: Ανοιχτές απειλές με πυρηνικά σε Σουηδία και Φινλανδία αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ