Στον απόηχο της τεράστιας καταστροφής στην Καρδίτσα, με τους εγκλωβισμένους ανθρώπους και τις χαμένες περιουσίες να συνθέτουν το αποκαρδιωτικό σκηνικό, οι πολίτες αναρωτιούνται για το μέλλον τους, εκφράζοντας έντονες ανησηχίες αναφορικά με το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει εισόδημα για εκείνους πλέον.

«Στη Μεταμόρφωση το νερό έφτανε πάνω από τις στέγες, έως 7 μέτρα. Έφτανες στον στύλο να αλλάξεις λάμπα για να καταλάβετε», σχολιάζει, μιλώντας στο MEGA αναφορικά με τις πλημμύρες, ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί, ενώ θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι η γη να γίνει ξανά έφορη.

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Κοντογιάννης, το 1994 το χωριό είχε ξαναπλημμυρίσει και οι καταστροφές ήταν παρόμοιου μεγέθους, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα υποχωρήσουν τα νερά.

«Πολλοί κάτοικοι δεν ξέρουν αν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο χωριό. Ίσως το χωριό πρέπει να μεταφερθεί από εκεί, έχουμε κλιματική αλλαγή και ίσως σε 1 – 2 χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα και θα έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό. Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι ψυχολογικά. Είναι καλύτερα να μην ξαναείμαστε στο χωριό δυστυχώς, τουλάχιστον κάποιους μήνες, είναι δύσκολη η κατάσταση, το έχουμε ξαναζήσει και δεν πρέπει να το ζήσουμε και τρίτη φορά».