Σοκάρει η καταγγελία της αδελφής της 43χρονης Γεωργίας ότι την περασμένη Παρασκευή που ο 71χρονος σύντροφός της την ξυλοκόπησε σπάζοντάς της το πόδι, η στάση των αστυνομικών ήταν μάλλον αδιάφορη. Οι αστυνομικοί της Σαλαμίνας φέρεται να απάντησαν στην μητέρα της κακοποιημένης 43χρονης ότι «δεν υπήρχε περιπολικό εκείνη την ώρα» και ζήτησαν από την μητέρα της 43χρονης να την φέρει η ίδια στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να δώσει κατάθεση.

«Δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η αδελφή της 43χρονης Γεωργίας περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας: «Η μαμά μου, η πρώτη κίνηση που έκανε με το που δέχτηκε το τηλέφωνο της αδερφής μου ήταν να πάρει την αστυνομία και να τους πει ότι κακοποιείται κι έχει ένα μικρό παιδί, ανήλικο 15 χρονών με ειδικές ανάγκες και η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό εκείνη την ώρα και να πάνε οι ίδιες από εκεί».

«Η μητέρα μου πήρε δύο φορές τηλέφωνο και της είπαν το ίδιο. Μετά, αφού την πήρε την αδερφή μου με το αυτοκίνητο, πέρασαν πρώτα από την αστυνομία», υπογράμμισε η αδελφή της 43χρονης.

«Παρόλο που ήταν χτυπημένη έξω από το αστυνομικό τμήμα, βγήκε η μητέρα μου και τους είπε ότι ‘την έχω στο αυτοκίνητο’ και οι αστυνομικοί της ζήτησαν να ανέβει στο κτήριο της Αστυνομίας, για να δώσει κατάθεση», ανέφερε η αδελφή της 43χρονης. «Η μαμά μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί ήταν χτυπημένη στο αυτοκίνητο και (σ.σ. οι αστυνομικοί) της είπανε να περάσει την επόμενη μέρα», πρόσθεσε η αδελφή της 43χρονης.

Η ίδια εξήγησε πως η μητέρα της πήγε την 43χρονη «στο Κέντρο Υγείας για να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. «Η μαμά μου την άλλη μέρα το πρωί πήγε με την αδερφή μου και με το παιδί και δώσανε κατάθεση».

«Το Σάββατο οι αστυνομικοί έπραξαν τα δέοντα!»

«Το Σάββατο υπήρχαν στη βάρδια δύο καταπληκτικά παιδιά, δύο καταπληκτικοί άνθρωποι, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να τους εξυπηρετήσουν», αφηγείται η αδελφή της 43χρονης. «Μου είπε χαρακτηριστικά η αδελφή μου ότι η κοπέλα κατέβασε ένα γραφείο στο πεζοδρόμιο και κάθισε μαζί της όση ώρα χρειάστηκε για να της πάρει κατάθεση», προσθέτει η αδελφή της 43χρονης υπογραμμίζοντας: «Οφείλω και αυτό να το πω προς τιμήν τους και να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ γι αυτά που κάνανε για την αδερφή μου εκείνη την ώρα. Έπραξαν τα δέοντα. Εκεί έγινε η μήνυση, η καταγγελία», αναφέρει η αδελφή του θύματος.

Τι λέει η αδελφή του θύματος για τον δράστη

Μιλώντας για τον 71χρονο δράστη, η αδελφή της 43χρονης είπε: «Δεν έχω τίποτα να πω για αυτόν τον άνθρωπο. Είχε ψεύτικη ευγένεια!». «Η αδελφή μου δεν μιλούσε για την σχέση της με αυτόν τον άνθρωπο», πρόσθεσε η αδελφή του θύματος. «Μόνον όταν η αδελφή μου μας είπε ότι την χτύπησε, της απαντήσαμε ‘να μαζέψει τα πράγματά της και να έρθει να μείνει μαζί μας’», υπογράμμισε η αδελφή του θύματος. Αναφορικά με την δολοφονία, η ίδια είπε: «Δεν είχαμε βάλει το κακό στο μυαλό μας. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα την σκότωνε».