Ένας 68χρονος ιερέας συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, έπειτα από καταγγελία της οικογένειας ενός 12χρονου αγοριού από τη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με αυτή, ο εν λόγω ιερωμένος κακοποιούσε το παιδί κατ’ εξακολούθηση μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου.

Πρόκειται για έναν ιερέα ο οποίος φέρεται να υπάγεται σε εκκλησία Παλαιοημερολογιτών. Ο 68χρονος είναι επί σειρά ετών γνωστός του πατέρα του παιδιού και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας.

Τον περασμένο Οκτώβριο όμως, το 12χρονο παιδί μίλησε στους γονείς του για τη φερόμενη απρεπή συμπεριφορά του ιερέα και αμέσως οι γονείς έσπευσαν να κάνουν καταγγελία. Από τη Σαλαμίνα τους κατεύθυναν προς την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, η οποία ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση. Κατόπιν οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία την οποία απέστειλαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, όπου προέβησαν στην έκδοση εντάλματος.

Ο ιερέας φέρεται να επισκεπτόταν συχνά το σπίτι της οικογένειας, ακόμη και όταν οι γονείς έλειπαν από το σπίτι. Έτσι, σύμφωνα με την καταγγελία προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου παιδιού. Το περιστατικό φέρεται να επαναλήφθηκε αρκετές φορές.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών, εντοπίστηκαν στο σπίτι του στη Σαλαμίνα αλλά και στο ναό που ιερουργεί συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, οι οποίες εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια (ΔΕΕ). Ο 68χρονος που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα.

Σαλαμίνα: Ιερέας συνελήφθη για κακοποίηση ανηλίκου