Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 71χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα

Ρεπορτάζ: Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα

Ο δράστης ο οποίος έφτασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά αδυνατεί να βρει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει αφού κανείς δεν θέλει να αναλάβει την υπόθεσή του. 

Σημειώνεται ότι ο 71χρονος συνελήφθη στο Κερατσίνι το απόγευμα της Τρίτης και ομολόγησε τη δολοφονία της 43χρονης. Από την πρώτη στιγμή ο 71χρονος δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ενώ τα όσα είπε στους αστυνομικούς προκαλούν αποτροπιασμό, αφού όχι μόνο δεν ήταν μετανιωμένος αλλά φέρεται να υποστήριξε ότι  «δεν της άξιζε να ζει» γιατι τον απατησε. 

Συγκεκριμένα ο δολοφόνος είπε: «Αποφάσισα να το κάνω γιατί τη βρήκα με άλλον. Δεν εκτιμούσε όσα είχα κάνει για αυτήν. Την έπιασα να με απατάει. Δεν άξιζε να ζει. Κρίμα για το παιδί. Το παιδί το αγαπάω. Κρίμα που θα μείνει μόνο του. Για αυτό περίμενα να φύγει το παιδί από το σπίτι ώστε να μην είναι μπροστά. Ήξερα τι ώρα φεύγει το παιδί και μόλις έφυγε πήγα στο σπίτι.

Την πυροβόλησα με την καραμπίνα. Ήμουν αποφασισμένος να το κάνω. Το όπλο το πήρα από έναν Ρομά στη Σαλαμίνα πριν από λίγες ημέρες. Το αγόρασα 400 ευρώ. Μετά τους πυροβολισμούς πήγα στο Κερατσίνι σε μια καφετέρια και ήπια έναν καφέ και έμεινα στο αμάξι. Σκεφτόμουν ή να παραδοθώ ή να αυτοκτονήσω. Της άξιζε. Δεν σεβάστηκε όσα έκανα. Ένιωσα προδομένος μετά από τόσα χρόνια σχέσης. Δεν έπρεπε να μου το κάνει αυτό».

Τα όσα είπε ο 71χρονος προκάλεσαν την οργή όχι μόνο από την πλευρά της οικογένειας του θύματος αλλά και συνολικά της ελληνική κοινωνίας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Star η μητέρα της 43χρονης συγκλονισε λέγοντας : «Εγώ το βρήκα το παιδί, εγώ άνοιξα την πόρτα και το βρήκα στη βεραντούλα νεκρό το παιδί μου. Μου το είχε σκοτώσει και το είχε σκεπάσει. Ένας άγγελος ήταν, είχε ταλαιπωρηθεί πολύ στη ζωή της. Λάτρευε το παιδί της, είμαστε τυχεροί που δεν το σκότωσε κι αυτό. Του είπε, λοιπόν, ή θα βρει δουλειά ή θα το λήξουν.

Αυτό δεν του άρεσε. Εδώ και μια εβδομάδα η κόρη μου έμενε μαζί μου, ήθελε να τον χωρίσει. Αυτός τα τελευταία χρόνια ήταν άνεργος και τον συντηρούσαμε εμείς με το υστέρημά μας. Την είχε χτυπήσει, της είχε σπάσει το πόδι. Πήγαμε στην αστυνομία, κάναμε την καταγγελία και γυρίσαμε σπίτι».

δολοφονία Σαλαμίνα προθεσμία 71χρονος

Σαλαμίνα: Το χρονικό της δολοφονίας

Το πρωί της Τρίτης, ο 71χρονος καθ’ ομολογία δράστης δολοφόνησε την 43χρονη γυναίκα πυροβολώντας τη. Είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός της απο τον 71χρονο την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου τον οποίο και κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. την επόμενη ημέρα. 

Συγκεκριμένα  η 43χρονη παρουσιάσθηκε στο Α.Τ. Σαλαμίνας, στις 2 Δεκεμβρίου, δηλαδή 3 ημέρες πριν την εν ψυχρώ εκτέλεσή της και υπέβαλλε έγκληση σε βάρος του 71χρονου συντρόφου της, για παράβαση του νόμου «περί ενδοοικογενειακής βίας» και περί «εξύβρισης». 

Η ίδια κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι ο 71χρονος άνδρας της προκάλεσε σωματικές βλάβες μέσα στο σπίτι που διέμεναν, την απείλησε και την εξύβρισε, ενώ της πήρε τόσο το κινητό τηλέφωνο όσο και το αυτοκίνητό της.

Οι αστυνομικοί την παρότρυναν και της χορήγησαν το λεγόμενο panic button, ενώ της συνέστησαν να φύγει από το σπίτι που ζούσε μαζί του, πράγμα που έκανε και μετέβη στο σπίτι της μητέρας της όπου και την εντόπισε και τη σκότωσε. 

Σαλαμίνα: Τι ανέφερε το ρεπορτάζ του Intronews

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την Τρίτη (5/12) το απόγευμα τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας της 43χρονης Γεωργίας Π. στη Σαλαμίνα. Ο 71χρονος Χρήστος Π., όπως ανέφερε νωρίτερα το intronews.grβρέθηκε μεταξύ Κερατσινίου και Δραπετσώνας, έχοντας εγκαταλείψει τη Σαλαμίνα, ωστόσο φρόντισε να παραμείνει σε… γνώριμα μέρη.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο 71χρονος εντοπίστηκε έξω από… ψαροταβέρνες στις οποίες σύχναζε με τη 43χρονη όταν εκείνη ήταν εν ζωή. Κατά τη σύλληψή του και τη μεταγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ο 71χρονος φέρεται να ομολόγησε τη δράση του.

Αυτό που ακολούθησε αποτελεί ένα κακό χιλιοπαιγμένο έργο. Ο 71χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πως η 43χρονη ήταν άπιστη: «Γυρνούσε με άλλους. Με απατούσε και δεν μπορούσα να το ανεχτώ».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εξετάζουν τον οπλισμό που είχε αφήσει ο 71χρονος στο πόρτ παγκάζ του αυτοκινήτου της 43χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε άδεια οπλοκατοχής.