Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ώρες, με τη Δυτική Ελλάδα και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, που θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Το πρωί του Σαββάτου, η κακοκαιρία επικεντρώθηκε στη Δυτική Στερεά και βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η κακοκαιρία στην Πάτρα το πρωί του Σαββάτου ήταν ολιγόωρη, αλλά έντονη.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού επικαιροποιήθηκε με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ωστόσο, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά τη δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.

γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από το πρωί του Σαββάτου οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά, ακόμα και πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρα εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

Χαλάζι και κύματα 4 μέτρων

Η κακοκαιρία αναμένεται ότι θα κρατήσει έως το μεσημέρι της Κυριακής (5/11) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. 

Έτσι, το ισχυρό μα σύντομο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επικρατήσει, κυρίως, σήμερα Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τα Επτάνησα, στα κεντροδυτικά της Πελοποννήσου, στα κεντροδυτικά της Στερεά, στην κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειωθούν πολύ ισχυρές βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Στις περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας εντάσεως και πιθανή εκδήλωση καταιγίδων ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 18 με 27 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι έως 7 μποφόρ στον Αργοσαρωνικό. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες και θερμοκρασία 16 – 25 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου το πρωί οι βροχές θα φθάσουν στα Δωδεκάνησα, γρήγορα όμως θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.