Ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν τέσσερις Έλληνες συλληφθέντες εκ των 98 συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια χτες το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν μέχρι και πριν από λίγο σε θέση ακόμα να δώσει κατάθεση.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 94, κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο, Τετάρτη, στον εισαγγελέα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού DNA απ’ όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz.gr, σε αρκετούς από τους συλληφθέντες αναμένεται να ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία φέρεται να τους εμπλέκουν στην καταδρομική επίθεση των Κροατών.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο δολοφόνος του 22χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και προσπαθούν να αξιοποιήσουν στοιχεία τα οποία προκύπτουν από το βιντεοληπτικο υλικό το οποίο έχουν συλλέξει αλλά και από τη λήψη DNA από τους συλληφθέντες.

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι Κροάτες οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που θεωρούνται οι πλέον σκληροί χούλιγκαν με ακροδεξιές ναζιστικές τάσεις και άκρως αδίστακτοι όπως αποδείχθηκε άλλωστε αφού διέσχισαν ολόκληρη τη χώρα για να φέρουν σε πέρας την καταδρομική τους επίθεση. Επίσης έχει συλληφθεί ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Αλβανός.

Όπως αναφέρει το ereportaz.gr, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο Έλληνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των δύο, είναι οπαδός του Παναθηναϊκού που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

συλληφθέντες

Συνελήφθη ο 19χρονος Κροάτης που επιχειρούσε να διαφύγει μέσω Κακαβιάς

Στην Αθήνα μεταφέρεται ο 19χρονος Κροάτης που προσήχθη στην Κακαβιά, καθώς οι Αρχές διαπίστωσαν ότι είχε συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υπενθυμίζεται ότι τον νεαρό προσήγαγε η ΕΛ.ΑΣ. στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή κατά τη δολοφονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε συνεργασία με οπαδούς ελληνικής ομάδας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος που επέβαινε σε αλβανικό λεωφορείο, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε μπήκε στη χώρα και εάν εμπλέκεται στη δολοφονία του Κατσουρή. Ο 19χρονος Κροάτης επιχείρησε να διαφύγει στη χώρα του μέσα Αλβανίας, αλλά ακινητοποιήθηκε στο ελληνικό συνοριακό σημείο της Κακαβιάς.