Τελειωμό δεν έχει το δράμα των οικογενειών των θυμάτων από τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ένας από αυτούς είναι και ο πατέρας του μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, Δημήτρη Μασσαλή, που όπως λέει ήταν ο ορισμός του επαγγελματία και σεβόταν τους επιβάτες.

«Κάποιοι αποφασίζουν για τις τύχες των παιδιών όλου του κόσμου, για να μην πληρώσουν αυτά που πρέπει, για να δουλεύουν χωρίς να κινδυνεύουν, για να πηγαίνουν στις δουλειές τους χωρίς να σκοτώνονται και για να πηγαίνουν να σπουδάσουν και να γυρνούν σπίτι τους» συγκλονίζει ο πατέρας του 32χρονου μηχανοδηγού, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Μας έλεγε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά έστω και με κάποιες καθυστερήσεις τα δρομολόγια γίνονταν. Ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα βάλει κάποιος εγκληματίας δύο τρένα να χτυπήσει το ένα το άλλο. Ποιος μπορούσε να το φανταστεί, ποιος ανθρώπινος νους θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό» διερωτάται.

Μίλησαν 2 φορές πριν πιάσει βάρδια

Ο πατέρας του αδικοχαμένου μηχανοδηγού δήλωσε ότι μίλησαν δύο φορές πριν πιάσει βάρδια και την ώρα που έπιανε, στις 21:30 δηλαδή, αλλά και στις 22:30 όταν και τους πήρε τηλέφωνο ο ίδιος.

Μίλησαν για τη μέρα του και όχι για τα υπηρεσιακά, καθώς η δουλειά ήταν ρουτίνα. «Δε συνήθιζε να μας λέει κάτι και την προηγούμενη μέρα μού είχε πει ότι υπήρχε 2,5 ώρες καθυστέρηση. Ήταν μία καθημερινότητα η ταλαιπωρία και η αργοπορία των συρμών και ήταν πραγματικότητα. Τα παιδιά, που δούλευαν, το είχαν αποδεχθεί και πίστευαν ότι με τον καιρό θα διορθωθεί. Ποιος να το περίμενε ότι τα παιδιά θα σκοτωθούν, αλλά και όλα τα παιδιά της Ελλάδας» ξαναλέει φανερά συντετριμμένος.

«Ήταν τόσο επαγγελματίας, που την προηγούμενη ημέρα τρώγαμε μαζί και του λέω, Δημητράκο εγώ θα πιω μία μπύρα, είσαι και εσύ να πιεις μία. Μου λέει, Μπαμπά, κοκα κόλα θέλω, γιατί αύριο το βράδυ έχω δρομολόγιο» περιγράφει ο τραγικός πατέρας.

«Η λέξη κουράγιο είναι μικρή, το μόνο που θέλω να πω είναι μακάρι τα παιδιά μας να είναι τα τελευταία που πλήρωσαν το τίμημα αυτό για την αμέλεια κάποιων» καταλήγει στέλνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των τραγικών θυμάτων στα Τέμπη.