Μια νέα εξέλιξη, ακόμα περισσότερο μακάβρια, παίρνει η υπόθεση με τους 57 νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη. Την αποκάλυψη την έκανε ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είπε πως οι συγγενείς που παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA.

Αναφερόμενος στα λόγια των πέντε οικογενειών που εκπροσωπεί, έκανε γνωστό πως δεν έχουν προχωρήσει σε ταφή καθώς θέλουν να επιβεβαιώσουν πως οι σοροί που έλαβαν ανήκουν όντως στους ανθρώπους τους. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση στους συγγενείς από τη στιγμή που θα παραλάβουν τις σορούς, λέγοντας πως μπορούν να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα», είπε ο δικηγόρος στο MEGA και συμπλήρωσε: 

«Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κ. ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων».

Επιπλέον, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος επεσήμανε πως  «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει. Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία, σήμερα; Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».