Οι συγγενείς των επιβατών, που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, από την μια πενθούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και από την άλλη ζητούν την άμεση απόδοση ευθυνών για την τραγωδία.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και η μητέρα του πρωταθλητή των κρίκων, Χριστόφορου Κωνσταντινίδη. Ο αθλητής μίλησε στο «Πρωινό» και όπως αποκάλυψε εντελώς τυχαία δεν ήταν και η μικρή του αδελφή στο τρένο.

«Η μητέρα μου ήταν από Λάρισα, εκεί με γέννησε, μετακομίσαμε Θεσσαλονίκη που είναι ο μπαμπάς. Ο παππούς της μητέρας μου δούλευε στα τρένα, αγόρασε σπίτι δίπλα στον σταθμό για να ακούει τα τρένα όταν πήρε σύνταξη. Τώρα δεν θέλω να δω τρένο, φοβάμαι να βάλω το παιδί μου μέσα σε τρένο. Η μητέρα μου ήταν πιθανό να ήταν στο τρίτο βαγόνι γιατί δεν είχε βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο… Δεν ξέρουμε όμως…. Εντελώς τυχαία δεν ήταν και η μικρή μου αδελφή μαζί, 20 χρονών», εξομολογήθηκε αρχικά.

Όσο για το πώς έμαθε για το δυστύχημα, είπε: «Με ενημέρωσε η μικρή μου αδελφή ότι έχει γίνει αυτό το έγκλημα, όχι δυστύχημα, ότι η μαμά ήταν στο τρένο. Καταλαβαίνετε, ότι έχω να κοιμηθώ από τότε. Οι οικογένειες δεν βλέπουν τηλεόραση».

«Έχουν αναλάβει οι δικηγόροι, όλοι θα πληρώσουν, δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης, είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Θα πληρώσουν όλοι και αυτοί που είναι τώρα και αυτοί που ήταν κάποτε είναι όλοι υπεύθυνοι. Υπεύθυνοι μπορεί να είναι και κάποιοι συνάδελφοί σας που πήραν επιστολές και δεν τις δημοσίευσαν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «αυτοί που είναι από πάνω έχουν το θράσος και βγαίνουν και μιλάνε που το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να παραιτηθούν». «Παίρνω αυτό το τρένο από παιδάκι, δεν γνωρίζω άνθρωπο που να μην έχει μπει σε αυτό το τρένο. Τόσα χρόνια είναι απόπειρα δολοφονίας που μπαίνουμε σε αυτό το τρένο», συμπλήρωσε οργισμένος και ζήτησε να δικαιωθούν όλοι οι νεκροί. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να θρηνήσω τη μητέρα μου αν δεν δικαιωθεί, όχι μόνο εκείνη όλοι όσοι ήταν στο τρένο», κατέληξε.