Ένα από τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που έγινε πριν από μια εβδομάδα στα Τέμπη, ήταν ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, με καταγωγή από την Κύπρου. Μάλιστα, ο πατέρας του τέλεσε την κηδεία του γιου του, καθότι είναι ιερέας, και συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε.

Συγκεκριμένα, η κηδεία του Κυπριανού Παπαϊωάννου τελέστηκε τη Δευτέρα (07/03) και ο πατέρας του ανέφερε πως ήταν προγραμματισμένο να νυμφευόταν τη σύντροφό του, Χριστίνα, στις 27 Αυγούστου, δηλαδή σε περίπου έξι μήνες.

Ο πατέρας του άτυχου 23χρονου είπε στον επικήδειο λόγο του: «”Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;” τον ρώτησα, “θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας” μού είπε. “Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε” τού είπα εγώ».

Ακόμα, ο ιερέας και πατέρας του θύματος στα Τέμπη ανέφερε: «”Πώς θα πας πίσω στη Θεσσαλονίκη, γιε μου, με αεροπλάνο ή τρένο;” τον ρώτησα. “Θα πάω με το τρένο που είναι πιο φτηνό και θα διαβάζω στον δρόμο για να κερδίσω χρόνο γιατί, όπως ξέρεις, με περιμένουν υποχρεώσεις” μού είπε. Οι υποχρεώσεις ήταν ότι στις 27 Αυγούστου θα παντρευόταν με την αγαπημένη του Χριστίνα».

Στη συνέχεια, ο πατέρας του Κυπριανού Παπαϊωάννου είπε: «Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου, αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας τον πει ο Παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα, ο Θεός είναι δίπλα σου, γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου, αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας, η Παναγία, θα είναι μαζί σου, λεβέντη μου!».

Τέλος, ο πατέρας του 23χρονου φοιτητή δήλωσε: «Τρίτη βράδυ, 28 Φεβρουαρίου. Ήρθε η μνηστή σου ανήσυχη ότι κάτι έχει συμβεί. Αχ, αυτό το τρένο. “Θεέ μου, βοήθα να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό”, σκέφτηκα. Πατέρας είμαι, Θεέ μου, έλεγα “βοήθησε τους όλους, αλλά πρόσεξε και τον γιο μου μην πάθει τίποτα, γιατί είμαι ιερέας”».