Για 12η μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τις αναζωπυρώσεις στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες, Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά.

Λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 στους κατοίκους στην περιοχή Κοτρωνιά, καλώντας τους να μετακινηθούν προς Γιαννούλη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή τους.

Τεράστια καταστροφή στο Δάσος της Δαδιάς

Σε φωτογραφίες που ανέβασε στα social media η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης από το Δάσος της Δαδιάς, και συγκεκριμένα από το Ύψωμα Κάψαλο είναι φανερή η καταστροφή του δασικού πλούτου της περιοχής.

Η καμένη Πάρνηθα

Την ίδια στιγμή, στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικρές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα μέσω της σελίδας Katafygia Parnithas, προκαλούν θλίψη αλλά και θυμό καθώς η καταστροφή στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής είναι τεράστια και το τοπίο δε θυμίζει θυμίζει σε τίποτα την καταφυτη περιοχή που ήταν κάποτε.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι εκτάσεις που έχουν καεί από την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα ανέρχονται σε 64.330 στρέμματα. Μάλιστα, ποσοστό 47% των εκτάσεων αυτών βρίσκεται εντός της Προστατευόμενης Περιοχής «Όρος Πάρνηθα».