Δραματική παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες για 13η νύχτα.

Δύσκολο είναι το μέτωπο και αυτή τη νύχτα στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, αφού η φωτιά του δάσους της Δαδιάς εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Μάλιστα, όπως και χθες το βράδυ έτσι και σήμερα ήχησε το 112 για τους κατοίκους του Σουφλίου ώστε να «παραμένουν σε ετοιμότητα» και να «ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών». «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Φωτιά στον Έβρο – Σουφλί: Οι πολίτες να πραγματοποιούν ορθολογική χρήση του ύδατος

Την ίδια ώρα, σε μήνυμα του στο Facebook ο δήμος Σουφλίου καλεί τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού προς υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δήμου Σουφλίου:

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως πραγματοποιούν ορθολογική χρήση του ύδατος προς υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς και με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ανεφοδιασμού των μέσων που επιχειρούν.

Σημειώνεται ότι οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι, ενώ δίπλα υπάρχει και η Αγριάνη, σύμφωνα με το evros-news.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.