Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Torrey Peters για λογαριασμό του περιοδικού Time, ο ηθοποιός της επιτυχημένης σειράς του Netflix, 13 Reasons Why, Tommy Dorfman, μίλησε ανοιχτά και συστήθηκε ξανά, αυτή τη φορά ως transgender. Ο Tommy στο ευρύ κοινό, είναι περισσότερο γνωστός από τον ρόλο του στη δημοφιλή σειρά, ως Ryan Shaver.

«Εδώ και ένα χρόνο, έκρυβα την σεξουαλική μου ταυτότητα και ζούσα ως γυναίκα. Είναι αστείο να σκεφτεί κανείς ότι “αποκαλύπτομαι”, γιατί ποτέ δεν έκρυψα κάτι. Βλέπω το σήμερα ως μία νέα αρχή για εμένα ως γυναίκα, έχοντας προχωρήσει σε αλλαγή φύλου και χειρουργικά. Το να αποκαλύπτεται κανείς θεωρείται πάντα μία μεγάλη αποκάλυψη, αλλά ποτέ δεν απέκρυψα κάτι. Το σήμερα έχει να κάνει με την σαφήνεια. Είμαι μία τρανς γυναίκα. Οι αντωνυμίες μου είναι ‘αυτή, εκείνη’. Το όνομά μου είναι Tommy».

Η ηθοποιός εξήγησε, μάλιστα, τον λόγο που δεν αλλάζει το όνομα της, αφού υπάρχει στενή σύνδεση με αυτό. «Το όνομα μου είναι από τον αδερφό της μητέρας μου, που πέθανε ένα μήνα μετά τη γέννησή μου. Είμαι συνδεδεμένη με αυτό, με έναν θείο που με κρατούσε καθώς πέθαινε».
 
«Λατρεύω το όνομά μου, θέλω να το κρατήσω και να του δώσω μια νέα ζωή», συνέχισε. «Είμαι πολύ περήφανος για το άτομο που ήμουν, επίσης. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να το αναγνωρίσω. Είμαι περήφανος για το ποιος ήμουν τα τελευταία χρόνια».

Όσον αφορά την καριέρα της, η Tommy ανέφερε πως είναι αδύνατο να διαχωρίσει την προσωπική και την επαγγελματική μετάβαση, επειδή το σώμα και το πρόσωπο της συνδέονται με την καριέρα της. «Είμαι πιο αναγνωρισμένη για το ότι έπαιξα έναν γκέι ποιητή σε μια σαπουνόπερα», είπε. «Και φοβόμουν ότι με την ενεργό μετάβαση στην προσωπική μου ζωή, θα έχανα όποια καριέρα μου είπαν ότι έπρεπε να έχω. Αλλά δεν με ενδιαφέρει πλέον να παίζω αρσενικούς χαρακτήρες».