Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν αύριο, Τετάρτη, οι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο τράπερ Don Leon για την σύσταση σπείρας που ρήμαζε ATM. Ο τράπερ Don Leon έσπευσε να κάνει τηλεοπτική εμφάνιση αποδεχόμενος επί της αρχής να συνεργαστεί με την δικαιοσύνη, καθώς η σπείρα είναι αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες, όπως συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, έκρηξη από κοινού, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσης, εμπρησμός, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη βία και άσκοποι πυροβολισμοί.

 Τι είπε ο τράπερ;

«Στη ζωή μου έχω μάθει να αναγνωρίζω το λάθος και να το πληρώνω. Θα είμαι και αυτή τη φορά ειλικρινής όταν βρεθώ ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης και θα αποδεχθώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει» είπε ο τράπερ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. Παραδέχθηκε ότι έχει απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους με την «εκ νέου εμπλοκή» του και όπως είπε ζητά «συγγνώμη». «Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν πρέπει να συνδέονται με τη μουσική μου και να αποτελούν πρότυπο για κανέναν», συνέχισε ο ίδιος.

Σε άλλη τηλεοπτική εμφάνισή του στο Mega, ο τράπερ είπε: «Θα είμαι κι αυτή τη φορά ειλικρινής όταν βρεθώ ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και θα αποδεχθώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει, γιατί έτσι έχω μάθει στη ζωή μου, να αναγνωρίζω τα λάθη μου και να τα πληρώνω». Ο ίδιος επικαλέστηκε πρότερο έντιμο βίο αναφερόμενος στην ηλικία του, καθότι 28 χρονών, που δούλευε από μικρός για να βγάζει τις υποχρεώσεις τους. «Από τα 18 μου έγινα πατέρας. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, δεν θα πείραζα ποτέ κανέναν», είπε ο τράπερ.

Η δικηγόρος του τράπερ

Αναφερόμενη στον πελάτη της η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, μίλησε στο iefimerida.gr αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον εντολέα της στα κρατητήρια και είπε: «Είναι πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό του. Από το γεγονός ότι είναι η δεύτερη εμπλοκή του. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές του να μην αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά που ακούνε τραπ μουσική, γιατί παράλληλα έχει και μία καλλιτεχνική ιδιότητα».

Η δικηγόρος του παραδέχθηκε για τον πελάτη της τα εξής: «Δυστυχώς, αυτός που θα υποστεί τις συνέπειες είναι και ο ίδιος του ο εαυτός αλλά και οι άνθρωποι που τον αγαπούν και βρίσκονται κοντά του. Γιατί σίγουρα θα τον στερηθούν εκ νέου με τον εγκλεισμό του στη φυλακή». Πρόσθεσε λέγοντας: «Έχει δύο παιδάκια, ενώ η σύντροφός του είναι έγκυος τριών μηνών και για αυτό καταλαβαίνετε την ευαισθησία μου για το θέμα. Κάνουμε μία προσπάθεια κυρίως για τα παιδιά του».

Το ιστορικό μέχρι την άσκηση ποινικής δίωξης και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στον τράπερ καθώς και στα μέλη τής εν λόγω σπείρας έχει ασκηθεί δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς φέρονται να είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο Αίγιο στις 4 Οκτωβρίου. Τότε, επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ εγκατεστημένο σε χώρο σούπερ μάρκετ, ωστόσο αστυνομικοί τούς εντόπισαν και τα μέλη της σπείρας, όταν το αντιλήφθηκαν, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, ανταπέδωσαν στα πυρά. Όσον αφορά το περιστατικό, δεν είχε αναφερθεί τραυματισμός.

Αμέσως μετά οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένo λίγη ώρα αργότερα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, το όχημα ήταν κλεμμένο.