Βαρύ το κατηγορητήριο για τον τράπερ Don Leon και τους δυο συνεργούς του, καθώς από την ανάκριση προέκυψαν νέα στοιχεία για την ανατίναξη άλλων δυο ATM. Έτσι, η 10η τακτική ανακρίτρια έκρινε ότι ο τράπερ Don Leon και οι δυο συνεργοί του πρέπει να κριθούν προφυλακιστέοι. Στο αρχικό κατηγορητήριο προστέθηκαν ακόμα δύο επιθέσεις σε ΑΤΜ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αποδιδόμενων ενεργειών στις 8, ενώ η λεία των εμπλεκομένων ξεπερνά τις 700.000 ευρώ!

Ο τράπερ στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος. Παραδέχθηκε τη συμμετοχή του μόνο στην επίθεση σε τράπεζα στην Ερμιόνη στις 2 Δεκεμβρίου, που οδήγησε στη σύλληψή του, ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κάποιον τρίτο.

Τι είπε ο τράπερ Don Leon ενώπιον της ανακρίτριας

Στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο τράπερ Don Leon είπε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεών μου, στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής».

Ο 28χρονος τράπερ Don Leon παραδέχθηκε ότι έκανε τις εκρήξεις στα ΑΤΜ λέγοντας: «Εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ό,τι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών, ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, γι’ αυτό και η πράξη στην οποία συμμετείχα σε αυτήν τη δικογραφία όπως και στην προηγούμενη τελούνταν συγκεκριμένες ώρες και σε απομακρυσμένα σημεία, ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι». «Ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία, γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν, όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν», πρόσθεσε ο 28χρονος τράπερ.

Σχετικά με τη ληστεία στο Αίγιο τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την οποία φέρεται να έχει πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών, ο 28χρονος καλλιτέχνης υποστήριξε ότι έχει άλλοθι, λέγοντας πως από συνομιλία του στο messenger με τον γιο του φαίνεται πως ήταν στο σπίτι του στον Πειραιά και πως δεν υπήρξε στίγμα του κινητού του στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.