Με επιδεξιότητα και… μαεστρία οι τρεις συλληφθέντες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ανατίνασσε ATM, κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη 710.000 ευρώ. Ο Don Leon και η παρέα του, όπως αποτυπώνεται και από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που διέρρηξαν, μεταχειρίζονταν κάθε μέσο, χωρίς δισταγμό και με γρήγορες και χειρουργικές κινήσεις.

Στο πρώτο βίντεο διακρίνεται η προσπάθειά τους να κόψουν με τροχό την κασετίνα με τα χρήματα από το ATM, ενώ μέσα από το κατάστημα διακρίνονται οι σπίθες που προκύπτουν από την εφαρμογή του εργαλείου.

Στο δεύτερο βίντεο η τριμελής ομάδα φαίνεται να καταλαβαίνουν πως υπάρχει κάμερα που κατοπτεύει τον χώρο. Αφού διαβουλεύονται μακριά από το οπτικό πεδίο, ψάχνουν να βρουν τρόπο για να την εξουδετερώσουν και μάλιστα το καταφέρνουν.

Στο τρίτο βίντεο, το οποίο αφορά και το πιο πρόσφατο χτύπημα, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (2/12) στην Ερμιόνη, ο Don Leon και η ομάδα του στην ουσία χρησιμοποιούν ένα 4Χ4 φορτηγάκι για να γκρεμίσουν τα εμπόδια, ήτοι τον υαλοπίνακα ώστε να φτάσουν στο ATM.

Συγχαρητήρια Οικονόμου για τη σύλληψη του Don Leon και της παρέας του

Η νέα επιτυχία του Διαρρηκτών απασχόλησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος με ανάρτησή του στο X, εξήρε των προσπαθειών του τμήματος της Ασφάλειας, το οποίο άλλωστε βραβεύτηκε πρόσφατα από διεθνείς οργανώσεις για την αποτελεσματικότητά του. Η ανάρτηση του υπουργού:

«Συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες της @hellenicpolice για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, με συνολική λεία πάνω από 700.000 ευρώ. Η ΕΛ.ΑΣ., με καλά οργανωμένο σχέδιο, προχώρησε στην εξιχνίαση ακόμη μίας σημαντικής υπόθεσης, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα ότι καταστέλλει εγκληματικές και παραβατικές δραστηριότητες και προστατεύει τον πολίτη, με προσήλωση στο καθήκον και αυταπάρνηση».