Το «Vouli Pass» κοιτάζει μέσα από τις χαραμάδες στο πολιτικό σκηνικό και μεταφέρει όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

-Η πρώτη (φανερή) αλλαγή στρατηγικής του Νίκου Ανδρουλάκη ήρθε πριν από λίγες μέρες όταν σε συνέντευξή του (action 24) κατά τη διάρκεια της οποίας δεν είπε «όχι» σε μια συγκυβέρνηση. Έβαλε, βέβαια, μια κρίσιμη παράμετρο: να μην ξαναφέρει στην εξουσία τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη. Μαθαίνω, όμως, ότι το επόμενο διάστημα σταδιακά θα λειάνει τις γωνίες και σ΄ αυτό το ζήτημα, προετοιμάζοντας το κόμμα (και τους ψηφοφόρους) για την επόμενη ημέρα.

-Τα (δημοσκοπικά) κουκιά για κυβέρνηση ηττημένων δεν βγαίνουν. Για μια (νέα) συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όμως μια χαρά βγαίνουν. Εκτός κι αν ο Μητσοτάκης βρεθεί κοντά στην αυτοδυναμία, οπότε «διευκολύνει» και τον Ν. Ανδρουλάκη πηγαίνοντας σε δεύτερες εκλογές. Θα έχει, έτσι, λένε κάποιοι και ένα σύμμαχο σε περίπτωση που η κατάσταση δυσκολέψει.

-Και μιας και μίλησα για δύσκολη κατάσταση, μου ήρθε στο μυαλό ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Πολάκης. Μια ημέρα μετά την ιστορία με τον Τσίπρα και το «όχι» στον Χαιρετάκη ήρθε ο αψύς Κρητικός στη Βουλή. Και ενώ όλοι περίμεναν στη Βουλή να πάρει τον λόγο και να πει μια κουβέντα για την υπόθεση, έφυγε τρέχοντας. Τι του φώναζε ο Άδωνις να μείνει για να τα… πουν, ο Πολάκης είχε γίνει λαγός.

-Διάβαζα το ρεπορτάζ για τον Καραμανλή και την «κοινοβουλευτική» του έξοδο και αναρωτιόμουνα τώρα ποιος Καραμανλικός θα πάρει τον… ρόλο του Καραμανλή στο εσωτερικό του κόμματος. Στεναχωρήθηκα πολύ και για τον Αντώναρο βέβαια που ούτε ο Τσίπρας δεν το θέλει…

-Ερώτημα: Τι είχαν υποσχεθεί και κυρίως ποιοι στην Απατζίδη και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά από δύο μήνες έφυγε. Μια έδρα στην Α’ Αθηνών, αλλά τελικά είδε και η ίδια ότι οι υποσχέσεις του Τσίπρα και των παρατρεχάμενων είναι κενού περιεχομένου;

-Βρέθηκα τις προάλλες στη Βουλή για ρεπορτάζ. Πήγα στο εντευκτήριο κανείς, πήγα στο καφενείο ελάχιστοι. Έχουν όλοι ξαμοληθεί στις περιφέρειες προς άγραν ψήφων και μόνο ελάχιστοι παραμένουν στο πόστο τους. Και όπως έλεγε έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας «το κοινοβουλευτικό έργο έρχεται τώρα σε δεύτερη… μοίρα».

* Φωτογραφία: NDP