Συνεχίζουν να προκαλούν αποτροπιασμό τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στην Αράχωβα και συγκεκριμένα ο βασανισμός ενός χάσκι, που βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε λίγη ώρα αργότερα, παρότι ο κηδεμόνας του το πήγε σε κτηνίατρο.

Ο Όλιβερ βγήκε τη βόλτα του το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μόνος του όπως συνήθιζε. Ο κηδεμόνας του τον περίμενε στο σπίτι αλλά το καλοκάγαθο χάσκι, που ήταν γνωστό σε όλους στην περιοχή όπου ζούσε, δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα η οικογένεια να βγει στους δρόμους για να τον εντοπίσει.

Το βράδυ της Δευτέρας, ειδοποιήθηκε ότι το σκυλί ήταν σε κάκιστη κατάσταση, με χτυπήματα στο κεφάλι, σπασμένα πλευρά, δεμένο στόμα, ενώ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο. Παρότι ο κτηνίατρος προσπάθησε να βοηθήσει τον Όλιβερ, αυτός δεν άντεξε και πέθανε, με τον θάνατό του να προκαλεί ξεσηκωμό στις τάξεις των φιλόζωων.

«Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε, το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες» ανέφερε μιλώντας στο MEGA η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.