Η κα Ανάσογλου αρχικά είπε πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες, παρά το γεγονός πως ζητήθηκε εκταφή του σκυλιού, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χθες μετέβηκα στο Α.Τ Δυστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες.

Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθη πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα.

Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε αρχικά.

Αράχωβα: «Φωτογραφίες δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο»

Η ίδια στη συνέχεια αποκάλυψε πώς έχει στη διάθεσή της φωτογραφίες που ίσως βοηθήσουν στην πορεία των ερευνών.

«Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε, και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο.

Μετά από τόσο καιρό άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχωβας να μιλάνε. Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχωβας, μπορεί να είναι περαστικός. Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος», είπε.

Αράχωβα – Δημογλίδου: Oι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποια ποινή και ο ιδιοκτήτης

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας και αυτή στο Mega είπε πως η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να τελειώσει αυτή την εβδομάδα. Σημείωσε πως οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν, εάν θα έχει κάποια ποινή και ο ιδιοκτήτης.

«Σε αυτήν την υπόθεση είμαστε όλοι μαζί. Η αστυνομία δεν είναι εναντίον ούτε του ιδιοκτήτη ούτε των κατοίκων», τόνισε.

«Αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη από Καθηγητή Κτηνιατρικής, την οποία έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας. Αυτό που είμαι σε θέση να πω, είναι πως από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει κάποιος μάρτυρας από το βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν ευθύνεται άνθρωπος, αλλά αυτό θα φανεί από τους ειδικούς», πρόσθεσε.

Για το εάν βάσει νομοθεσίας υπάρχει ευθύνη για τον ιδιοκτήτη του Όλιβερ, η κ. Δημογλίδου είπε: «Για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ειδική νομοθεσία και υπάρχουν υποχρεώσεις για τον ιδιοκτήτη. Πρέπει να συνοδεύεται σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς. Δεν έχει αποκλειστεί το να του έχει επιτεθεί άλλο σκυλί».

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις της δικηγόρου και της Δημογλίδου στο Mega: