Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού διαδρόμου στα Σεπόλια, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο δυτικός διάδρομος της σιδηροδρομικής σήραγγας Σεπολίων Αττικής, η οποία αφενός θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους της περιοχής και αφετέρου θα βελτιώσει τις μετακινήσεις των πολιτών.

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα Έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) – Τρεις Γέφυρες, με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων».

Πιο συγκεκριμένα, αυτό αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου μήκους 2,36 χλμ., εκ των οποίων τα 1,91 χλμ. υποβαθμισμένου / υπογειοποιημένου, ο οποίος ξεκινά από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσαλλονίκη (ΧΘ 10+821) και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+181) στη περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων όπου συναντά τον νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.

Η μεγάλη υπογειοποίηση της Αθήνας - Πότε θα παραδοθεί το έργο που θα αναβαθμίσει τη ποιότητα ζωής

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα είναι διπλής διατοπής κατασκευάζεται επί της υφιστάμενης ζώνης κυκλοφορίας σταδιακά. Πρώτα θα ολοκληρωθεί ο δυτικός διάδρομος που θα εξυπηρετεί την κίνηση των υπεραστικών συρμών και κατόπιν ο ανατολικός που θα εξυπηρετεί τους προαστιακούς συρμούς.

Πρόκειται για ένα έργο που απαιτεί «χειρουργικές παρεμβάσεις», καθώς γειτνιάζει με τη Γραμμή 2 του Μετρό και έναν μεγάλο αγωγό της ΕΥΔΑΠ.

Δείτε εδώ το έργο για την υπογειοποίηση στην Αθήνα