Θετικό ως προς την ανανέωση του 6μήνου κράτησης ήταν το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την, προσωρινά κρατούμενη 37χρονη Χ.Β., μητέρα της 12χρονης του Κολωνού. Είναι σαφές πως επιμένουν οι δικαστές στην κράτησή της.

Η Χ.Β. η οποία προφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, διαρρηγνύει τα ιμάτιά της πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση εκπόρνευσης της 12χρονης κόρης της.

επιμένουν οι δικαστές
Από πρόσφατη δράση της επιτροπής αλληλεγγύης

Παρά τις συγκεντρώσεις της επιτροπής αλληλεγγύης, παρά τα όσα ισχυρίζεται η ίδια η 12χρονη του Κολωνού, παρά τα απανωτά αιτήματα των δικηγόρων, επιμένουν οι δικαστές και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκλεισε μία ακόμη πόρτα προς την ελευθερία, τουλάχιστον ως τη δίκη.

Είναι σαφές πως το δικαστικό συμβούλιο το οποίο έχει πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας και των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις έρευνες, αρνείται πεισματικά να δώσει το «πράσινο φως» για την απελευθέρωσή της.

επιμένουν οι δικαστές
Ο συνήγορος υπεράσπισης της 37χρονης, Απόστολος Λύτρας

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες όπου η… συγχορδία των συνηγόρων της οικογένειας και της 37χρονης υπογράμμιζαν την ανάγκη για την άρση του μέτρου προσωρινής κράτησης και αντικατάστασής της με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού. Ακόμη κι αυτό όμως δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους δικαστές.

Είναι καταφανέστατο πως οι δικαστικές Αρχές δεν φοβούνται το ενδεχόμενο φυγής της, ούτως ή άλλως, άπορης γυναίκας. Εικάζεται πως υπάρχει ένας διαφορετικός κίνδυνος και έχει να κάνει με την ακεραιότητα της έρευνας που συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως κατά το… 6ο και 7ο «κύμα» συλλήψεων που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, περάστηκαν χειροπέδες σε άτομα τα οποία διαμένουν πέριξ του σπιτιού της οικογένειας, σε ακτίνα το πολύ δύο χιλιομέτρων!

Αστυνομικές πηγές λένε στο intronews.gr πως χοντρικά μέσα σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο βρίσκονται 6 διαφορετικά σταθερά σημεία όπου το κορίτσι φέρεται να έχει βιαστεί, συν ένα ακόμη, αυτό του studio στην οδό Κασσάνδρας, ενώ δεν συνυπολογίζονται οι αφίξεις των «πελατών» όπου ασελγούσαν πάνω της πέριξ του μετρό των Σεπολίων.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να εξηγήσουν ως ενός σημείου πως η παρουσία της 37χρονης στο σπίτι της, ενδεχομένως να επηρέαζε με κάποιον τρόπο τις έρευνες.

Θυμίζουμε άλλωστε πως προ ημερών η 12χρονη είχε προχωρήσει στην 6η κατάθεσή της παρουσία της ειδικής ψυχολόγου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., όπου κατά πληροφορίες έδινε στοιχεία για μία ακόμη δεκάδα ανδρών που φέρονται να την είχαν βιάσει…

Έτσι λοιπόν με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου κράτησής της στον Κορυδαλλό, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε με βούλευμα την επί εξαμήνου παράταση του διαστήματος προσωρινής κράτησής της.

Σύμφωνα με το νόμο, το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες.