Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής, στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα σε ελαιώνα στην περιοχή Τσιλιβή – Μπόχαλη.

Λίγο αργότερα ξέσπασε μια ακόμα φωτιά σε αγροτική περιοχή και στο Ακρωτήρι (Κρυονέρι), όπου, σύμφωνα με το imerazante.gr και την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη ζητήθηκε να εκκενωθεί όλη η περιοχή που βρίσκεται κοντά στην εστία της φωτιάς.

φωτιά
φωτιά

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ήδη εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των περιοχών Τσιλιβή και Μπόχαλη από την Πολιτικη Προστασία να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που απαιτηθεί εκκένωση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν μεταβεί στο Τσιλιβή επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εκκένωση της περιοχής καθώς απειλούνται σπίτια.

Πρόκειται για αγροτοδασική περιοχή, η πυρκαγιά όμως δεν είναι μακριά από οικισμό. Συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 8 πυροσβεστικά οχήματα με 19 πυροσβέστες, καθώς και 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 22:30, με βάση την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μέτωπο οριοθετήθηκε, αν και οι δυνάμεις του Λιμενικού παραμένουν σε ετοιμότητα για πιθανά περιστατικά εκκενώσεων διά θαλάσσης.