Όπως μεταδίδουν αυστριακά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Πολιτιστικής Κοινότητας (ΙΚG), Όσκαρ Ντόιτς κατήγγειλε στο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ ότι άγνωστοι έβαλαν τη νύχτα φωτιά στον προθάλαμο της αίθουσας τελετών στην τέταρτη πύλη του νεκροταφείου της Βιέννης, εκεί που βρίσκεται το εβραϊκό τμήμα του, ενώ «στους εξωτερικούς τοίχους ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς με σπρέι».

Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Αυστρία: Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία μας

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας,. Γκέρλαντ Σιμπφ. Όπως είπε από την πυρκαγιά σημειώθηκαν καταστροφές σε βοηθητικό κτίσμα της αίθουσας τελετών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η φωτιά έκαιγε από τη νύχτα και σε μεγάλο βαθμό έσβησε μόνη της. Η αστυνομία της Βιέννης διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X καταδίκασε απερίφραστα την αντισημιτική επίθεση στο εβραϊκό νεκροταφείο της Βιέννης.

«Ο αντισημιτισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας και θα τον πολεμήσουμε με όλα τα πολιτικά μέσα και εκείνα του κράτους Δικαίου. Ελπίζω να βρεθούν γρήγορα οι δράστες», σημείωσε.

Φωτογραφίες: X @ Oscar Deutsch