Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό προχώρησαν οι Αρχές σήμερα Δευτέρα (4.9.2023), λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στη Σταμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που προσήχθη είναι αλλοδαπός.

Σταμάτα φωτιά

Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ στην περιοχή βρίσκονται και κατοικίες, οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν για την ώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δείχνεται αυτή την ώρα να περιορίζεται σταδιακά με την άμεση αντίδραση όλων των δυνάμεων.

Σταμάτα φωτιά

Στις 14:30 το μεσημέρι διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από τη συμβολή των Λεωφόρων Δροσιάς – Σταμάτας και της οδού μεταμορφώσεως (από το ύψος της πλατείας Σταμάτας), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σταμάτα.

Σταμάτα φωτιά

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για φωτιά σε μια πολύ δύσκολη περιοχή με τη μίξη δασικής και οικιστικής ζώνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3-7 μποφόρ.

Σταμάτα φωτιά


Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή της Σταμάτας προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σταμάτα φωτιά

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου

-Στη Λ. Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Λ. Μαραθώνος

-Στην οδό 25ης Μάρτιου από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου

-Στην οδό Εύξεινου Πόντου από το ύψος της Λ. Κωνσταντινουπόλεως

-Στην οδό Μικράς Ασίας από το ύψος της Λ. Μαραθώνος

-Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Παπανικολή

Σταμάτα φωτιά

Στις 12:25 εστάλη, μάλιστα, και μήνυμα από το 112 για όσους είναι στην περιοχή της Σταματάς να είναι σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Για «μεγάλη φωτιά» στην περιοχή Αμυγδαλέζας στη Σταμάτα γίνεται λόγος σε ανάρτηση του δήμου Διονύσου στο Facebook: «Παρακαλούμε τους κατοίκους της περιοχής που κατοικούν κοντά να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν».

Σταμάτα φωτιά

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.