Τρίτος βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και σε νεά δημοσκόπηση, αυτή που πραγματοποιήσε η GPO για τα Παραπολιτικά. Συγκεκριμένα, το κόμμα της Κουμουνδούρου υπολείπεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή, με διαφορα που ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μοναδες. Θυμίζεται πως είχε προηγηθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll, που έδεινε δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου με 16% και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 14,7%. 

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%. Στα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,9%, η Ελληνική Λύση 5,4%, η Νίκη 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 1,2%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, ενώ στο 10,3% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Στην άποψη των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει θετική/μάλλον θετική σε ποσοστό 73,8%, ακολουθούμενος από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη (59,8%), την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (59,6%), τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη (50,4%), την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη (αμφότεροι από 48,4%).

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή. Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα. Σε άλλο ερώτημα, το 68,8% «βλέπει» διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναφορικά με τα μέτρα κατά της ακρίβειας, το 38,6% πιστεύει ότι κινούνται προς τη σωστή/μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 58,8% προς τη λάθος/μάλλον λάθος. Παράλληλα, το 80,4% τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/μάλλον όχι.