Σε δύο σημαντικά νέα στοιχεία περιστρέφονται οι αναλύσεις των τελευταίων αποτελεσμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, συσχετιζόμενα άμεσα με τις εκλογές 2023.

Ελέγχθηκε το ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών που τελικά προτίμησε τη ΝΔ, ώστε να γίνει κατανοητή πιθανή αντίδραση στις τοποθετήσεις Κατρούγκαλου περί εισφορών, αφενός, ενώ απάντησαν σχετικά με το πότε αποφάσισαν τελικά τι θα ψηφίσουν, όσοι πριν την κάλπη δήλωναν αναποφάσιστοι.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Γιώργου Κατρούγκαλου, του υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ που λίγες ώρες πριν τις κάλπες εξέφρασε επιθυμία παραίτησης λόγω του σάλου από τις τοποθετήσεις του, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το 51,9% όσων ρωτήθηκαν και ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, απάντησε ότι επέλεξε ΝΔ λέει το exit poll, 18,7% ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το 8,5% εξ΄ αυτών. Το 6,2% KKE, το 4,1% Ελληνική Λύση και το 3,5% προτίμησε ΜΕΡΑ25.

Όσοι αποφάσισαν πριν την κάλπη προτίμησαν το φαβορί

Εξίσου ενδιαφέρουσα παρατήρηση αναφορικά με τα μεγέθη που ποσοστιαία ελέγχονται σχετικά με την πρόθεση ψήφου, προκύπτει από το γεγονός ότι ερωτηθέντες για το πότε αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν όσοι έως και σήμερα δεν γνώριζαν, απάντησαν κατά 50,7& ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ μόλις κατά 17,5%.

Φαίνεται ότι η παράσταση νίκης, διαδραμάτισε τον δικό της ξεχωριστό ρόλο σε αυτό το σημείο, αφού η μεγάλη διαφορά εν προκειμένω, πιστοποιεί ότι κινούνται προς το μέρος του «φαβορί», εκείνοι που μια ανάσα από την κάλπη, παρουσιάζονται ως αναποφάσιστοι.