Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στις Σέρρες κατά τις προσεχείς εθνικές εκλογές, που έχουν ανακοινωθεί για τις 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR μετέδωσε την Τετάρτη (29/03), πως η υποψηφιότητα του τέως υπουργού Υποδομών & Μεταφορών βαίνει προς την οριστικοποίησή της.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, στάθμισε τα δεδομένα και πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος έτσι ώστε να κριθεί από τον σερραϊκό λαό, ο οποίος τον εκλέγει στη Βουλή από το 2015. Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, όλο αυτό το διάστημα, ο ίδιος ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παραιτήθηκε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλή ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου με τουλάχιστον 57 νεκρούς, και υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών.

Μάλιστα, ο ίδιος επισκέφθηκε τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και δήλωσε συγκλονισμένος απ’ ό,τι είχε συμβεί. Χαρακτηριστικά, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είχε τονίσει – μεταξύ άλλων – τότε το εξής: «Είναι θλιβερή μέρα. Όλοι όσοι έχουμε βρεθεί εδώ, εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη, οι σκηνές είναι συγκλονιστικές. Οι σκέψεις όλων είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Photo credits: Eurokinissi