«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» συνηθίζουμε να λέμε, αλλά οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τους κανόνες. Παρότι, λοιπόν, η σύνθεση της προηγούμενης κυβέρνησης άφησε ένα έργο που οι πολίτες εκτίμησαν και στήριξαν μαζικά με την ψήφο τους τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου ανεβάζοντας μάλιστα το ποσοστό της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να κάνει γερό λίφτινγκ στο νέο υπουργικό, όπως καταμαρτυρούν οι δηλώσεις του αλλά και τα ρεπορτάζ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει γερό rotation, δίνοντας ρόλους σε περισσότερες γυναίκες και αλλάζοντας θέσεις σε υπουργούς που κατά γενική ομολογία είχαν εξαιρετική παρουσία και επιβραβεύτηκαν με τη σειρά τους με τις ψήφους των πολιτών.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, για παράδειγμα, ακούγεται έντονα για το υπουργείο Παιδείας, το οποίο η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας, ενώ σε ένα άλλο κρίσιμο υπουργείο, αυτό της Υγείας, ο Μητσοτάκης ενδέχεται να κάνει την έκπληξη και να εμπιστευθεί ξανά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επαναφέροντάς τον ενεργά στην κυβέρνηση.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η μετακόμιση ενός άλλου επιτυχημένου υπουργού με τον Άδωνη Γεωργιάδη να εμφανίζεται από τα φαβορί για το υπουργείο Ενέργειας και τον Μητσοτάκη να εμπιστεύεται το Ανάπτυξης στον μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, για τον οποίο ο Γεωργιάδης μιλά με άκρως κολακευτικά λόγια.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για το Οικονομικών αλλά και το Εξωτερικών με Κωστή Χατζηδάκη και Γιώργο Γεραπετρίτη να τα διεκδικούν με αξιώσεις, χωρίς όμως να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, ειδικά από τη στιγμή που για το Εξωτερικών πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι ο Νίκος Δένδιας πρέπει να παραμείνει ώστε να υπάρχει σταθερότητα.

Μητσοτάκης για fake news του ΣΥΡΙΖΑ: «Αστείοι οι ισχυρισμοί για ασύδοτη κυβέρνηση της ΝΔ»

Για απροκάλυπτη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, και του κ. Τσίπρα προσωπικά, να στοχοποιήσουν το Λιμενικό Σώμα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο IONIAN TV. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποί του δεν έχουν πει ακόμη ούτε μια κουβέντα για τους διακινητές και υπερασπίστηκε της μεταναστευτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του λέγοντας ότι εμείς κλείσαμε το κολαστήριο της Μόριας και δημιουργήσαμε ανθρώπινες δομές.

Όσον αφορά το μειονοτικό ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι δεν μίλησε πρώτη η ΝΔ για τη Ροδόπη. «Τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν πρώτα και είπαν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη ουσιαστικά υπαγορεύεται από το τουρκικό προξενείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για fake news του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ισχυρίζονται ότι «θέλουμε να ιδιωτικοποιήσουμε την Υγεία» ενώ είπε ότι «είναι αστείοι οι ισχυρισμοί για ασύδοτη κυβέρνηση της ΝΔ. Ειδικά όταν αυτό ακούγεται από το ΠΑΣΟΚ το οποίο κυβέρνησε πολλές φορές με ποσοστά πολύ υψηλότερα του 40%».

Σε ότι αφορά τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκη είπε ότι κόβει αυτή τη συζήτηση κάθετα. «Έχουμε πέντε μέρες ακόμα προεκλογικής περιόδου. Έχουμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, δεν κάνω καμία συζήτηση…» είπε χαρακτηριστικά και δεν παρέλειψε να στείλει εκ νέου ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι «όσοι ήδη φαντάζονται τους εαυτούς τους Υπουργούς από τώρα και ενδεχομένως να προεξοφλούν συγκεκριμένα Υπουργεία και μπορεί ενδεχομένως να ράβουν και κοστούμια, τους θυμίζω ότι τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα και για γάμους, για βαφτίσια».

Η προσήλωσή μου αυτή τη στιγμή είναι η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση εν όψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.