Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην θερμή υποδοχή του κόσμου και μέσω βίντεο που ανάρτησε, μοιράστηκε μία εμπειρία που είχε όταν – σε νεότερη ηλικία – συνόδευε τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου.

«Μία από τις προκλήσεις όταν κάνεις περιοδεία στην Κρήτη είναι πώς αντιμετωπίζεις τα συνεχή κεράσματα ρακής», λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στάθηκε, στην ανάρτησή του στην θερμή υποδοχή του κόσμου και στις ανθοδέσμες που λαμβάνει τις οποίες – όπως εκμυστηρεύεται – προσφέρει στη συνέχεια στη σύζυγό του Μαρέβα. Σχολιάζει μάλιστα, με χιουμοριστική διάθεση και την αντίδρασή που έχει η σύζυγός του όταν καταλαβαίνει ότι δεν έχει αγοράσει ο ίδιος τα λουλούδια.

Ο Μητσοτάκης κάνει θραύση στο TikTok

Αξίζει να αναφερθεί πως τέτοιες αναρτήσεις όπως αυτή, είναι ένας από τους λόγους που έχουν κάνει τον Μητσοτάκη να έχει αυξημένη δημοφιλία σε ηλικίες 20 ετών και κάτω, που περνάνε μεγάλο μέρος της μέρας τους στο TikTok και βλέπουν μια πιο fun προσωπικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok είναι ο «θείος που κάθεται με τη νεολαία», αλλά δεν το κάνει χρησιμοποιώντας ρατσιστικά και σεξιστικά αστεία όπως οι θείοι μας στα οικογενειακά τραπέζια. Το πετυχαίνει με το να δείχνει μια αστεία πλευρά της καθημερινότητας του στην προεκλογική εκστρατεία και στην διεκδίκηση της πρωθυπουργίας της Ελλάδας.

Μετά από 4 χρόνια που συνέβησαν πολλά και ειδησεογραφικά ο κόσμος κατακλυζόταν από εικόνες πανδημίας, κλεισμένοι στο σπίτι, από ακρίβεια, ενεργειακή κρίση και ό,τι άλλο προέκυψε, είναι μια ευχάριστη νότα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο συνδεδεμένος με τον άνθρωπο που ανακοίνωνε μέτρα κλεισίματος για τον Covid, δεν θα είχε πετύχει ποτέ τέτοια εκλογική νίκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο TikToker, έχει αλλάξει την οποιαδήποτε αρνητική ταύτιση του κοινού και έχει συνδεθεί με το πιο αισιόδοξο.

Αυτό, αν το δει κανείς αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακά, αφήνοντας στην άκρη ιδεολογίες και πολιτικές προτιμήσεις, είναι μια απόλυτα επιτυχημένη στρατηγική.

Βίντεο όπως το ακόλουθο, που έχουν και μια σκηνοθετική προσέγγιση, διαμορφώνουν ένα διαφορετικό προφίλ πολιτικού ηγέτη, ενός προσιτού celebrity.