Πολύ σοβαρό είναι για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ζήτημα της Ροδόπης από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και δεν έκανε το παραμικρό, παρότι είχε τον απαιτούμενο χρόνο δεδομένου ότι η ενημέρωσή του έγινε αρκετά πριν τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν, είχαν ενημερωθεί και αποφάσισαν να μην πράξουν τίποτα. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, στη ΝΔ θεωρούν ως κίνηση απελπισίας την απόφαση Τσίπρα να συναντηθεί σήμερα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά ο οποίος ως ρόλο έχει την ομαλή διεξαγωγή μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Για τη Νέα Δημοκρατία αυτή είναι μια κίνηση δημιουργίας εντυπώσεων και δείχνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν στηθούν οι δεύτερες κάλπες.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα δεν θεωρείται λήξαν καθώς όπως επίσης δήλωσε χθες, σε περίπτωση που εκλεγεί στις 25 Ιουνίου, θα θέσει το θέμα ως πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μητσοτάκης: Θα δημιουργηθεί υπουργείο Οικογένειας – Τι αρμοδιότητες θα έχει

Τη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε κατά την οποία εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρασημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρη ενημέρωση για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην Ροδόπη.

Ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο

Όπως είπε θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική. Μέχρι πρότινος, αυτές οι αρμοδιότητες περιλαμβάνονται στα δυο χαρτοφυλάκια του/της υφυπουργού αρμόδιου/ας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του/της υφυπουργού αρμόδιου/ας για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό. «Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη που στηρίχθηκαν από το τουρκικό προξενείο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα οτι δεν θα ανεχθεί την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία, προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το θέμα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε αυτή γίνει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση της Ροδόπης και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, «σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα “ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο” για δύο βουλευτές» όπως αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ της Κυριακής. «Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης;» έθεσε το ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην οποία έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;». Όπως τόνισε, μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική καμπάνια για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, “μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια” αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο αυτοί βουλευτές δεν έχουν πει καμία κουβέντα; Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική μειονότητα».