Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε τις επερχόμενες εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ, τα Τέμπη και πολλά ακόμη.

Όσον αφορά τις εκλογές που ορίστηκαν για τις 21 Μαΐου, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «η πρόταση της ΝΔ είναι συγκεκριμένη. Δεν είναι αλαζονική, είναι πρόταση ευθύνης. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που να μπορεί να την οδηγήσει με ασφάλεια».

Για την αντιπολίτευση σχολίασε πως «ο κ. Τσίπρας μιλάει για συγκυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας πλην όμως, αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα λένε τα κόμματα, δεν έχει συνεργάτες. Η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη είναι για προγραμματική συνεργασία χωρίς τον κ. Τσίπρα κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχεται και το λέει ξεκάθαρα.

Με τους όρους που βάζει ο κ. Ανδρουλάκης βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω. Στην πραγματικότητα θέλει να μείνει στην αντιπολίτευση. Ας το πει όμως καθαρά. Έτσι όπως το λέει, υπονομεύει την πιθανότητα συνεργασίας. Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι εγώ θα ακολουθήσω την τακτική ΚΚΕ και ας διαφωνώ μαζί τους, ότι θέλω να μείνει έξω από όλο αυτό. Άρα, η εναλλακτική λύση είναι η μη λύση. Και αυτό είναι τεράστιο θέμα για την Ελλάδα».

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, δήλωσε πως «βεβαίως το ΠΑΣΟΚ είναι ο επικρατέστερος εταίρος. Το έχουμε ξανακάνει. Αντιλαμβάνομαι τη θέση του κ. Ανδρουλάκη αλλά ο λαός είναι αυτός που με την ψήφο του αποφασίζει. Θα αναζητήσουμε κάθε πιθανή δυνατή λύση για να δημιουργήσουμε κυβέρνηση. Χρειάζονται συναινέσεις γιατί μπαίνουμε σε δύσκολη φάση που και εμείς πρέπει να τις επιζητήσουμε».

Το πλάνο της επόμενης 4ετίας

Πρώτος στόχος είναι να συγκρουστούμε με τον κακό μας εαυτό. Έχουμε και άλλες προτεραιότητες, είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη και συμπλήρωσε: 

«Πρέπει να είναι η 4ετία της αύξησης των μισθών. Γιατί οι νέοι δεν ζουν αξιοπρεπώς τώρα. Επίσης πρέπει να μας απασχολήσει η δικαιοσύνη πολύ σοβαρά. Το θέμα κράτους πρόνοιας επίσης. Περίπου το 10% των παιδιών σήμερα έχουν μιας μορφής αυτισμό. Αυτά τα παιδιά σήμερα χρειάζονται ειδική φροντίδα, ειδικές δομές, ειδικά σχολεία, ειδική μεταχείριση. Αυτός ο τομέας είναι στόχος για την επόμενη τετραετία. Δεν βλέπω άλλη πολιτική δύναμη να έχει συναίσθηση των αναγκών που έχει η κοινωνία».