Πληθαίνει – αντί να μειώνεται – η λίστα των ενδιαφερομένων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον δήμο Καλαμαριάς. Και εσχάτως προστέθηκε ένας ακόμη υποψήφιος στους ήδη οκτώ που (επισήμως, τουλάχιστον) διεκδικούν το αξίωμα!

Πρόκειται για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Παναγιωτίδη, από τους Πράσινους Αυτοδιοικητικούς. Η εν λόγω υποψηφιότητα θα είναι η ένατη στη σχετική λίστα, την ώρα που πολλοί στοιχηματίζουν ότι το επόμενο διάστημα σίγουρα θα υπάρξει συνεργασία υποψηφίων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ο Παναγιωτίδης ήταν υποψήφιος δήμαρχος και στο παρελθόν: το 2010, εκπροσωπώντας τον «μικρό» τότε ΣΥΡΙΖΑ. Το 2014 κατέβηκε ως ανεξάρτητος (ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει τότε τον Μανόλη Λαμτζίδη ως επικεφαλής παράταξης) και είχε συγκεντρώσει ένα 5% καταλαμβάνοντας μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ως τώρα η Χρύσα Αράπογλου, ο Άρης Τεμεκενίδης, ο Χρήστος Βάρδας και ο Ματθαίος Αμπατζίδης δηλώνουν παρόντες στην κούρσα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αντλώντας κατά βάση ψήφους από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων. Η πολυδιάσπαση ευνοεί τον πολιτικό τους αντίπαλο, Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος επτά μήνες πριν τις εκλογές έχει ήδη παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων της «Γενιάς Δημιουργίας».

«Παρών» δηλώνει και ο Αβραάμ Περσίδης, γνωστό πρόσωπο στην κοινωνία της Καλαμαριάς και επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος ως επικεφαλής παράταξης έχει ήδη τέσσερις έδρες στο δημοτικό συμβούλιο ενώ στη «Λαϊκή Συσπείρωση» πιθανώς Βικέντιος Αντωνάκης θα δώσει τη σκυτάλη στην Αναστασία Ποικιλίδου.

Τέλος, υποψήφιος δήμαρχος είναι και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, με τη δημοτική παράταξη «Αυτοδύναμη Καλαμαριά».