Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της Θεσσαλονίκης τα όσα διαδραματίστηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης (12/9) στην Καλαμαριά, αναφορικά με τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε.

Το γεγονός πως ώρες μετά το περιστατικό τα δύο μικρά παιδιά του ζευγαριού δεν γνώριζαν το παραμικρό, κάνει την ελληνική κοινωνία να στέκεται αμήχανη μπροστά στην οδύνη που επρόκειτο αυτά τα δύο πλάσματα να βιώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταφτάνουν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ειδικοί ψυχολόγοι της υπηρεσίας βρίσκονται ήδη στο σχολείο των παιδιών. Σκοπός τους είναι ν’ αναλάβουν τη στήριξή τους καθώς θα πρέπει να διαχειριστούν τη γυναικοκτονία, τη δολοφονία της μητέρας τους, από τον ίδιο τον πατέρα τους αλλά και την αυτοκτονία του 42χρονου.

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά

Ηρεμία πριν τη γυναικοκτονία

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως ο 42χρονος αστυνομικός Λ.Μ. δεν είχε δείξει σημάδια ψυχολογικής αστάθειας. Φαινόταν ικανοποιημένος με τη ζωή του, παρά το γεγονός πως στις αρχές του χρόνου χώρισε με τη σύζυγό του.

Όπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντός του, το διαζύγιο ήταν συναινετικό και σε πνεύμα συνεργασίας. Λέγεται δε, πως είχαν ρυθμιστεί χωρίς προβλήματα οι ημέρες και οι ώρες όπου θα έβλεπε τα δύο παιδιά του.

Την ίδια στιγμή, η αδικοχαμένη 38χρονη Ε.Μ. δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον σύζυγό της ακόμη και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το διαζύγιο ή και μετά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η άτυχη γυναίκα δεν είχε καταγγείλει το παραμικρό πρόβλημα στις Αρχές, ούτε απειλές, ούτε βίαιη συμπεριφορά. Τίποτα δεν προμήνυε τον κίνδυνο και εν τέλει τη γυναικοκτονία που συντελέστηκε.

γυναικοκτονία

Αφαίρεση όπλου

Από το πρωί έγινε μπόλικη κουβέντα για το γεγονός πως το υπηρεσιακό όπλο είχε αφαιρεθεί από τον 42χρονο αστυνομικό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που μοιραία σκέφτηκαν πως ίσως υπήρχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.

Αστυνομικές πηγές πάντως υποστηρίζουν πως δεν είχε εντοπιστεί κάτι τέτοιο. Το υπηρεσιακό όπλο είχε αφαιρεθεί από τον 42χρονο αστυνομικό, καθώς ο Λ.Μ. είχε χρόνιο πρόβλημα τενοντίτιδας και γι’ αυτό το λόγο έλαβε μετάταξη. Είχε φύγει συνεπώς από το πεδίο και είχε μεταφερθεί σε υπηρεσία γραφείου και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος.

Όπως και να ‘χει, η καραμπίνα με την οποία τελέστηκαν η γυναικοκτονία και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού. Μάλιστα αστυνομικές πηγές υπογραμμίζουν πως στο σημείο του εγκλήματος, στην οδό Κομνηνών 27 δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και το σπίτι που έμενε ο αστυνομικός.

γυναικοκτονία

«Την αγαπούσε την κοπέλα τρομερά» λέει φίλος της οικογένειας

Όπως ανέφερε φίλος της οικογένειας του δράστη – αυτόχειρα, ο 42χρονος δε μπορούσε να ξεπεράσει τον χωρισμό του από το θύμα και είχε αναφέρει στην οικογένειά του ότι ήθελε να σκοτώσει την 38χρονη γυναίκα. Το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, σύμφωνα πάντα με φίλους της οικογένειας, ήταν του πατέρα του και το πήρε με την πρόφαση ότι ήθελε να το καθαρίσει και να το συντηρήσει.

«Υπήρχαν προβλήματα, η γυναίκα του τον έδιωξε από το σπίτι και πριν λίγους μήνες πήραν συναινετικο διαζυγιο. Περνούσε και έπαιρνε τα παιδιά, τον βλέπαμε και ρωτούσαμε τι θα κάνει στη ζωή του. Την αγαπούσε την κοπέλα τρομερά και της έλεγε να ξανά φτιάξουν τη ζωή τους και να ξανά παντρευτούν για τα παιδιά. Εκείνη επέμενε και του έλεγε ‘δε σε θέλω’», ανέφερε φίλος της οικογένειας του δράστη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη γυναίκα ήταν αυτή που κατέβηκε με τα δυο παιδιά σήμερα το πρωί από το σπίτι και τα έβαλε στο σχολικό, ενώ ο δράστης ανέβηκε μετά στο διαμέρισμα με την καραμπίνα του πατέρα του. «Έμενε στο πατρικό του και έφυγε νωρίς το πρωί χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Την καραμπίνα την πήρε από εχθές λέγοντας ότι θέλει να την καθαρίσει. Στον πατέρα του έλεγε “εγώ θα την σκοτώσω”, είχε φτάσει σε μια απόγνωση το παιδί, την αγαπούσε και ήταν τρελά ερωτευμένος. Δεν είχε γνωρίσει άλλη γυναίκα. Εμείς του λέγαμε να κάνει τη ζωή του», σημείωσε.

«Όταν χώρισαν η γυναίκα του είπε να έρθει να πάρει τα ρούχα του και τα έβγαλε έξω από την πόρτα σε νάιλον σακούλες και σε τσάντες. Ήρθαν με τον πατέρα του και τα πήραν. Η μητέρα του ήρθε νωρίτερα σήμερα στο σπίτι και λιποθύμησε», ανέφερε ο οικογενειακό φίλος.

Photo credits: Eurokinissi