Μονολεκτική ήταν η απάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη όταν ρεπόρτερ του Alpha τον εντόπισε λίγο μετά το δείπνο με τον Αλέξη Τσίπρα, σε γνωστή ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, χθες (14.11.2023) το βράδυ. «Τίποτα, τίποτα» αρκέστηκλε να πει χωρίς περαιτέρω σχόλια ή επεξηγήσεις.

Στη συνέχεια όταν η ρεπόρτερ της εκπομπής Super Κατερίνα τον ρώτησε για τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό απάντησε: «Φυσικά και είναι καλές, για να τρώμε μαζί», ήταν η απάντηση.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποφεύγει τη δημοσιότητα και δεν τοποθετείται πολιτικά, με εξαίρεση πριν από τις εκλογές όταν δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και όταν στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου ως διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το δείπνο του με τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις μερικά 24ωρα μετά τη θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή και τις αποχωρήσεις μελών, αλλά και μετά τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο για το «μαξιλαράκι» των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα, προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

Η απάντηση της πλευράς Τσίπρα για το δείπνο

Ο πρώην πρωθυπουργός αντέδρασε στο… χαμό που γίνεται για το δείπνο της Νέας Σμύρνης, επιχειρώντας να το υποβαθμίσει.

«Ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα», ανέφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον του.

Οι δυο άνδρες ήταν στενότατοι συνεργάτες έως τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διαφώνησε με τον νόμο για τα κόκκινα δάνεια, παραιτήθηκε από βουλευτής, παρέδωσε την έδρα (κατ’ απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα) και αποχώρισε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την πολιτική.