Διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, για τον καύσωνα που επικρατεί στη χώρα.

«Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με ακραίες καιρικές συνθήκες όπως στις ΗΠΑ και πολύ υψηλές θερμοκρασίες», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

«Πλέον όλοι θα έχουμε ακραίες καιρικές συνθήκες. Τις επόμενες μέρες όλη η κρατική μηχανή, όλος κρατικός μηχανισμός θα είναι έξω στα άλση, στα δάση, στις πόλεις προκειμένου να μπορέσει να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Βασίλης Κικίλιας συνέντευξη

«Η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι εθελοντές μας, το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι Δασολόγοι και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ζητάμε από τους πολίτες να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν», συνέχισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Προσοχή με την ακτινοβολία του ήλιου, επιδρά στον εγκέφαλο των παιδιών

«Ενημερωθήκαμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τους μετεωρολόγους μας ότι απ’ ό,τι φαίνεται θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με ακραίες καιρικές συνθήκες όπως στις ΗΠΑ και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που θα ακολουθήσουν μελτέμια και μποφόρ και νέος καύσωνας στα μέσα της επόμενης βδομάδας.

Οπότε όλοι πρέπει να προσέξουμε και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.