Για την αντιπαράθεση των κομμάτων σχετικά με τη φορολογία το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, έγδαραν με τη φοροληστεία και τους μνημονιακούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ, μισθωτούς, επαγγελματίες και συνταξιούχους, τώρα τσακώνονται για τη δοσολογία μιας δηλητηριώδους για το λαό πολιτικής.

Άλλωστε, κανένας τους δεν αμφισβητεί την αναλογία των φόρων στον κρατικό προϋπολογισμό, όπου περίπου το 95% κάθε χρόνο πληρώνεται απ’ τα λαϊκά στρώματα και μόνο το 5% από το μεγάλο κεφάλαιο».

Χωρίς περιστροφές καυτηριάζει ότι «Κανένας τους δεν αμφισβητεί τη νόμιμη φοροαπαλλαγή και φοροασυλία των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών και των εφοπλιστών.

Κανένας τους, επίσης, δεν αμφισβητεί τα ματωμένα πλεονάσματα, που θα ενταθούν με βάση τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του Συμφώνου Σταθερότητας».

Και καταλήγει: «Συνεπώς, η όποια αλλαγή στο μείγμα των φόρων δεν αναιρεί ότι τα βάρη θα φορτωθούν πάλι στην εργατική – λαϊκή πλειοψηφία.

Απέναντί τους μπορεί και πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με δυνατό ΚΚΕ, για κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων και φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου».