Tις απόψεις που εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» κλήθηκε να σχολιάσει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο Αντώνη Σαμαράς είπε τρία «όχι»: Στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και στο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Πρόκειται για πάγιες θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμα της, όπως το έχει εξαγγείλει», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τις τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η διαφωνία Σαμαρά – Βορίδη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών δημιουργεί πολιτικό ζήτημα στη ΝΔ και αν τελικά τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

«Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει με σαφήνεια στην τελευταία ΔΕΘ για το θέμα της ισότητας στο γάμο κι ότι είπε ο πρωθυπουργός θα γίνει πράξη. Μέσα στη 2η 4ετία όπως ακριβώς το έχει πει. Το πότε και το πως θα έρθει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ανακοινωθεί».

«Αλλά επειδή έχω δώσει αυτή την απάντηση πολλές φορές, καθώς ερωτόμαστε. Είναι πράγματι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα γι’ αυτό θα τηρήσουμε και ότι έχουμε πει κι ότι έχει πει ο πρωθυπουργός για το συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Όμως υπάρχουν κι άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα για το σύνολο των πολιτών, τα οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση καθημερινά. Φέρνει νομοσχέδια, έρχεται αντιμέτωπη με παθογένειες δεκαετιών και είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε την πολιτική μας σε όλα αυτά τα ζητήματα. Οπότε όλα στην ώρα τους».