Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του Αλέξη Λιάγκα, CEO της ασφαλιστικής εταιρίας NOS ΙNSURANCE, για κατάφωρη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος.

Οπως τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Φωτόπουλος «ο κ Λιάγκας, έχοντας μαζί του τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, επιχείρησε με περίσσιο θράσος και καταπατώντας κάθε έννοια ελευθερίας, να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν “σωστά”. Αυτοί οι εκβιασμοί και οι απειλές, δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ γνωστοποίησε ακόμα ότι την Τρίτη θα ενημερωθεί γι’ αυτή τη μηνυτήρια αναφορά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο κ. Λιάγκας είχε μιλήσει στους εργαζομένους του παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μια άνω τελεία θα βάλω εγώ. Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ, η δουλειά μας η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας – εγώ θα τα πω άλλη μια φορά – εξαρτάται πάρα πάρα πολύ από μια χώρα κυβερνημένη, με μία σωστή κυβέρνηση» αναφέρει στην αρχή και συνεχίζει αναφερόμενος στην περίοδο του 2015: «Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες παιδιά, και θυμόσαστε τι γινόταν, και στα τηλέφωνα και με τους συνεργάτες, και με τον κόσμο και με τις αποζημιώσεις».

«Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα, σας το έχω αποδείξει. Είμαι όμως δίκαιος. Και επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους πρέπει να το συζητήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάγκας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη ωστόσο να διαχωρίζει τη θέση του και να λέει στο τέλος του βίντεο «Εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει».