Τις δηλώσεις της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη αναφορικά με τις διαγραφές στελεχών του κόμματος, σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Άδωνιε Γεωργιάδης. «Έχω τη διαστροφή και θέλω να παρακολουθώ την κ. Τζάκρη.

Άκουγα το μίσος που έβγαλε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να διαγραφούν. Ανελέητα διαγράφει τον Φίλη και τον Σκουρλέτη και όποιον άλλον. Και σκεφτόμουν ότι εγώ την έχω ζήσει ως υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου […].

Έντεκα χρόνια τώρα που είμαι βουλευτής της ΝΔ μιλάω πάντα με πολύ μεγάλο σεβασμό και προσοχή για τους βουλευτές της ΝΔ, γιατί αναγνωρίζω ότι έφτιαξαν αυτό το κόμμα και αυτό μου δημιουργεί ένα σεβασμό μια συστολή.

Δεν μπορεί, ρε φίλε, να είσαι η Τζάκρη, ΠΑΣΟΚα από γεννησιμιού σου, και να μιλάς για ανελέητη διαγραφή του Σκουρλέτη και του Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται αυτό, είναι από αυτά που δεν γίνονται στη ζωή» είπε ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ.

«Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις, υπάρχει πρόβλημα. Με συγχωρείτε, αυτά εγώ τα θεωρώ αδιανόητα αυτά. Μιλάω για το ύφος, όχι για την πολιτική ουσία. Πρέπει λέει να διαγραφούν χωρίς δισταγμό! Ανελέητα! Πάρτε τους τα κεφάλια! Ποιος; Η Τζάκρη!

Η αρχιπασόκα, η πρασινοφρουρού. Η γυναίκα που έχει ψηφίσει τα τρία μνημόνια! Να λέει χωρίς δισταγμό να διαγραφεί ο Σκουρλέτης, ο Φίλης και ο Βίτσας το θεωρώ ιεροσυλία. Πρέπει να μπαίνουν κάποια όρια, να έχουμε αίσθηση ορίων» πρόσθεσε.

Τζάκρη: «Πολιτική αυτοκτονία Κασσελάκη αν πάρει πίσω τις διαγραφές»

Ξεκάθαρη θέση για τις εσωκομματικές διαμάχες στην Κουμουνδούρου, πήρε νωρίτερα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ τόνισε χαρακτηριστικά: «Μία εικόνα αλληλοσπαραγμού δεν βοηθάει την εικόνα ενός κόμματος, δεν ψάχνουμε για θαύματα η ανασυγκρότηση ενός κόμματος είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Δεν ψάχνουμε για θαυματοποιούς, όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι ψεύτης».

«Ο πρόεδρός μας είναι μακράς πνοής, θα κριθεί στο χρόνο, θα κριθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές, τον πολεμούν δήθεν αγωνιστές», σχολίασε στη συνέχεια η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Δεν πρέπει να κριθεί στις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελακης ήρθε για να μείνει», είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια. Για τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα, τόνισε πως «είναι κρίμα που προχώρησε σε τέτοιες τοποθετήσεις».

Στη συνέχεια η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τις διαγραφές σημαντικών στελεχών του κόμματος: «Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις διαγραφές, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι να προχωρήσουμε χωρίς δισταγμό.

Αν κάνει πίσω ο Κασσελάκης, θα είναι λάθος. Αν σταθεί δίπλα τους θα είναι σαν αυτοκτονία. Υπάρχει ένα συστημικό σχέδιο φθοράς του κόμματος που το βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας».

Επιπλέον, η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ότι «κάποιοι θέλουν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ καλοκαιρινό, να τον κατεδαφίσουν, θέλουν να οικοδομήσουν μία εικόνα της αριστερής θαλπωρής, εμάς η επιδίωξή μας είναι διαφορετική».

«Θέλουμε η δημοκρατική παράταξη να κυβερνήσει ξανά τον τόπο με επάρκεια. Να βγάλουμε την εικόνα ενός συντεταγμένου κόμματός και όχι ενός ”τσίρκου”. Με αυτόν τον αλληλοσπαραγμό, ναι έχει γίνει τσίρκο, δε μιλάω για τις πολιτικές διαφωνίες. Ο κ. Κασσελάκης μόνο ενωτικός είναι. Τους τείνει κάθε μέρα χείρα φιλίας», δήλωσε στη συνέχεια η Θεοδώρα Τζάκρη.