Συνάντηση με τη νεοσυσταθείσα Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας είχε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου μία μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων παρεμβάσεων κατά τη ακρίβειας.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Σκρέκας ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην ακρίβεια και τις πληθωριστικές πιέσεις ενώ στο πλαίσιο των νέων παρεμβάσεων της Κυβέρνησης για την προστασία των καταναλωτών ζητήθηκε από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ:

Να αποστείλουν πρόσφατα αρχεία τιμών προϊόντων μέχρι και τις 20/09/2023.
Να κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών όταν υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή στην τιμή αγοράς σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.
Να κοινοποιούν ημερησίως στο Υπουργείο Ανάπτυξης τις τιμές λιανικής στα βασικότερα φρούτα και λαχανικά.

Επιπρόσθετα, διευκρινίστηκε ότι τα σούπερ μάρκετ θα είναι υπεύθυνα για την τοποθέτηση της ειδικής σήμανσης στο ράφι, η οποία θα ενημερώνει το καταναλωτή ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει μείωση τιμής κατά τουλάχιστον 5%, για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 6 μηνών.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Σε αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η στήριξη των πολιτών απέναντι στη δυσβάσταχτη ακρίβεια. Είναι αναγκαίο να το αντιληφθούν και οι εταιρείες πώλησης προϊόντων απαραίτητων για τη διαβίωση του νοικοκυριού και, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης, να σταθούν δίπλα στην ελληνική οικογένεια».

«Και, βέβαια, δεν είναι μόνο θέμα ηθικής και αλληλεγγύης αλλά και επιχειρηματικής βιωσιμότητας. Αυτό τον κάβο πρέπει να τον περάσουμε όλοι μαζί. Από την πλευρά της πολιτείας, εγγυόμαστε ότι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν με κανόνες που τονώνουν τον ανταγωνισμό, αυξάνουν τη διαφάνεια και διασφαλίζουν προσιτές τιμές προϊόντων για τους καταναλωτές», κατέληξε ο κύριος Σκρέκας.

Σημειώνεται πως η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας συστάθηκε τον περασμένο Μάιο με ιδρυτικά μέλη τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Το ΔΣ της αποτελείται από τους κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη (Πρόεδρο), τον κ. Ιωάννη Μασούτη (Αντιπρόεδρο), τον κ. Κωνσταντίνο Μαυροειδή (Γραμματέα), τον κ. Νίκο Λαβίδα, και τους κ. Λάμπρο Παπακοσμά και κ. Martin Brandenburger (Μέλη). Γενικός Διευθυντής έχει οριστεί ο κ. Απόστολος Πεταλάς.