Στον ουρανό τον έψαχναν, στον… δρόμο τον βρήκαν. Η κάμερα της εκπομπής «Live news» του Mega συνάντησε τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ κατευθυνόταν προς τη Βουλή και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να αφήσει σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και να προσκαλέσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε κοινή βόλτα σε όποια λαϊκή αγορά της χώρας επιθυμεί ο τελευταίος.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Το κόμμα είναι για την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός είναι απέναντι στην Άμεση Δημοκρατία.

Υπάρχει μια βάση η οποία εκφράστηκε. Χάσαμε 600.000 ψήφους, αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι» μια αναφορά που ερμηνεύεται και ως αιχμή κατά του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα.

«Εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε. Εγώ θέλω να έχω μια κυβερνητική Αριστερά. Αυτή η προκατάληψη ότι είμαστε κατά της έπαρσης της σημαίας πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε. «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας» είπε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά θέλει χρόνο. «Δεν μπορεί ένα άτομο σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη». Παράλληλα επιτέθηκε στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, οι οποίοι δεν παραδίδουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει Τσακαλώτος, Πέρκα. Προφανώς το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθέναν», ανέφερε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς για την Έφη Αχτσιόγλου, έτεινε χείρα φιλίας, λέγοντας πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να παραμείνει στο κόμμα η ίδια και τα υπόλοιπα στελέχη που τάσσονται μαζί της (Ηλιόπουλος, Χαρίτσης κλπ). «Το είπα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το εννοούσα. Πήρα τηλέφωνο την Αχτσιόγλου για να δώσω χείρα φιλίας για να συνεργαστούμε, οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές και άμεσες.

Το εννοώ ότι δεν έχω στενό κύκλο. Κανείς δεν ήταν με το μέρος μου, αλλά είναι κάτι που το θέλει ο λαός. Κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στον λαό. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας, ελάτε.

Το έχει ανάγκη ο κόσμος. Προφανώς το κόμμα μας είχε παθογένειες. Είναι μια καινούρια μέρα » σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου, κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να στρωθώ στη δουλειά να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές. Δίπλα μου στην καινούργια μου μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Από μεριάς μου, θα είναι μεγάλη τιμή να παραμείνουν και να δουλέψουμε. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, τείνω χείρα φιλίας. Στον 7ο όροφο είμαστε καλά τώρα», σημείωσε.

Εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε από αρκετά στελέχη. «Δεν είναι δυνατόν να λένε δεν έχω πολιτική πρόταση, ήμουν ο μόνος που είχε ξεκάθαρη πολιτική πρόταση» για να προσθέσει εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Ο Τσακαλώτος λέει αύξηση φορολογίας σώνει και καλά.

Εγώ δεν θέλω φοροεπιδρομή» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε για το μαξιλάρι των 37 δις. που ήταν μία απόφαση με σφραγίδα του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στην κόντρα του με τον Αδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι ο τελευταίος δεν έχει ενσυναίσθηση και πως αν ήταν πρωθυπουργός θα του είχε ζητήσει την παραίτησή του».

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, σχολίασε ότι «πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση, να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας»

Αμέσως μετά τόνισε πως «πρέπει να έχουμε μεγάλες επενδύσεις σε στέγη, σε περιβάλλον, στο θέμα της φτώχειας και εννοείται και στα δικαιώματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μια λαμογιά για να πάει μπροστά».