🇸🇩 Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο ώρες ώρες. Ενώ, τη Δευτέρα του Πάσχα, η χώρα βοούσε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Γεωργούλη, τι διάβαζες από ανακοινώσεις και αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτε, πλην μια ερώτηση προς τον Γιάννη Οικονόμου – διότι κάποιο μυαλό (κουρκούτι) κοντά στον Αλέξη Τσίπρα σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να χτυπήσει την κυβέρνηση συνδυάζοντας τις εξελίξεις στο… Σουδάν και με αναφορά στο Predator. Μιλάμε για Νόμπελ ευφυίας, όχι αστεία.

❓ Αλλά είχαν τους λόγους τους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και αργά ή γρήγορα θα κληθούν να απαντήσουν στο εξής, απλό ερώτημα: γιατί ο Αλέξης Γεωργούλης βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από μια καταγγελία ενώ ο Νίκος Παππάς είναι και στο κόμμα, και υποψήφιος στις εκλογές; Μην περιμένετε απάντηση πάντως – στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν πώς να ποιούν τη νήσσαν.

✍️ Το, δε, όνομα της Ελένης Χρονοπούλου για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε τώρα. Έχει καιρό. Γραμμένο από τις αρχές του μήνα και σε τούτη εδώ τη στήλη – άρα δεν προέκυψε μετά τις εξελίξεις, ως κακώς θεωρούν αρκετοί.

🇪🇺 Και, έχεις και τους #γιατί_βγήκε_τώρα_το_θέμα_Γεωργούλη; Σοβαρά, αναρωτιούνται γιατί τώρα; Δηλαδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας δεν έχει άλλη δουλειά και ασχολείται με τις… ελληνικές εκλογές; Είπαμε: είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο ώρες ώρες…  

✈️ Μετά την προκήρυξη των εκλογών στις 22 Απριλίου, η Ν∆ προγραμματίζει να κλείσει τις τελευταίες της εκκρεμότητες. Η παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 26/4 σε χώρο της Αττικής ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά διαρκείας περιοδείες. Τη, δε, εβδομάδα μετά την Κυριακή του Θωμά θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Εκεί όπου ακούω ότι γυναικείο στοιχείο θα είναι ισχυρό, και εν συνόλω, αλλά και στις εκλόγιμες θέσεις.

🔓 Ειρήσθω εν παρόδω, μαθαίνω ότι η υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι «κλειδωμένη». Τα είπαν, τα συμφώνησαν, end of story.

🥚 Ο πολύπειρος Κώστας Λαλιώτης φέρεται να είναι το πρόσωπο που παρενέβη στον Νίκο Ανδρουλάκη και αποσόβησε την διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου όταν είχε κάνει τις περίφημες δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή του Κρητικού. Λειτουργεί συχνά πυροσβεστικά ο Λαλιώτης – τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Η διάθεση του Ανδρουλάκη πάντως έφτιαξε τόσο που, για να… απαντήσει στη «λαμπάδα Κουτσούμπα», πόσταρε το αυγό ΠΑΣΟΚ!

🚫 Στις προσεχείς εκλογές από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιφέρειες θα είναι η Ηλεία. Πρωτίστως, λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και, δευτερευόντως, λόγω της φημολογίας ότι η λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπληρωθεί με το όνομα της Κρινιώς Κανελλοπούλου. Ναι, κόρη του αείμνηστου Αθανάσιου Κανελλόπουλου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη… Ωστόσο η ίδια, αν και δηλώνει αντι-μητσοτακική, δεν έχει ενδώσει ως τώρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν της έγινε ουσιαστική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ – και αυτή αρκετά καθυστερημένα.

🔁 Με το στόμα ανοιχτό έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ στο άκουσμα ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ συγκαταλέγεται και η πρώην βουλευτής τους στη Θεσσαλονίκη, Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη. Η ίδια ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ροπής προς… «μεταγραφές» και ήταν από τους πιο σκληρούς παράγοντες της λεγόμενης «ανανεωτικής πτέρυγας» -που ήταν εκείνη που είχε την μεγαλύτερη πολιτική απόσταση με το ΚΚΕ. Μάλιστα, είχε εκλεγεί βουλεύτρια παλιότερα και με τη ΔΗΜΑΡ…

🟢 Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έρχεται ως κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Αρβανιτίδη. Το βιβλίο έχει τίτλο «Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση- Με τους πολίτες, για τους πολίτες» και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Porto Palace. Εκτός του κ. Παπανδρέου, που αποτελεί πόλο έλξης, ομιλητές θα είναι επίσης ο γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ και αν. καθηγητής ΕΜΠ, Χάρης Δούκας, και ο καθηγητής του ΑΠΘ, Διευθυντής του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος, Γιώργος Ζαλίδης.

⛪ «Φορτσάρουν» οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων. Ειδικά τις μέρες του Πάσχα σήκωσαν τον δικό τους σταυρό, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων. Και μερικοί… κυριολεκτικά. Αλλά όταν μιλάμε για σταυρό κυριολεκτούμε. Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Απόστολος Αβδελάς, σήκωσε πραγματικά τον σταυρό και τον κουβάλησε μπροστά από τον Επιτάφιο. Υπερβολές; Όχι, δα, Ο κ. Αβδελάς δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

🔵 Με τη Λίνα Μενδώνη τα έχει βάλει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός τη θεωρεί υπεύθυνη για τη μεγάλη, ως διαρρέει το περιβάλλον του, καθυστέρηση από το υπουργείο Πολιτισμού στις διαδικασίες για την παραχώρηση κρατικού κτιρίου στο Ίδρυμα Σαμαρά – λόγω γραφειοκρατικής εμπλοκής στο Υπερταμείο. Ερώτημα βέβαια γιατί κοτζάμ ίδρυμα περιμένει κρατικό κορβανά.

📺 Ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, μαζί και με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ίδρυσαν πέρυσι την «Εθνική Δημιουργία». Στην πορεία οι δυο πρώτοι διέγραψαν τον Μπογδάνο και στην παρέα προστέθηκε ο πρώην διεθνής Βασίλης Τσιάρτας. O Τζήμερος, με ανάρτησή του, κατήγγειλε λέει ότι τηλεφωνεί στα κανάλια για να εκπροσωπηθεί το κόμμα του στις πολιτικές συζητήσεις και του αρνούνται – με τη δικαιολογία ότι δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος. Μα… δεν έχει. Αλλά το… σύστημα πολεμά το κόμμα των φαηλοτζήμερων, ε;


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com