🙊 Γνωστός παραμυθατζής ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ανύπαρκτη εδώ και καιρό η Ελληνική Λύση, χωρίς φρέσκες ιδέες, χωρίς προτάσεις και τι σκαρφίστηκε; «Α, μου κλέβει η ΝΔ τους βουλευτές» και τρεις εξ αυτών τους άλλαξε… περιφέρεια. Δηλαδή, σοβαροί να είμαστε, κοτζάμ ΝΔ ήθελε τον… Αντώνη Μυλωνάκη για βουλευτή; Πιο πιστευτό ότι η ΝΔ ήθελε πίσω τον ίδιο τον Βελόπουλο… Ελληνική (δια)λυση.

🗳️ Από τη μια ο Βελόπουλος θα ήθελε πολύ να μπει σε συγκυβέρνηση «δεξιάς πολυκατοικίας» μαζί με τη ΝΔ. Από την άλλη γνωρίζει πως θα διαλυθεί εξ ων συνετέθη, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, αν μπει σε συγκυβέρνηση. Άλλωστε μετά τις Πρέσπες πάνω από τους μισούς ΑΝΕΛ προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς ο «Βελό» ήθελε κάτι για να ταράξει τα νερά, βλέποντας ότι χάνει ψήφους.

🤡 Παραιτήθηκε από μέλος της γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Νικόπουλος, μετά από μία σειρά αναρτήσεων που έκανε τις προηγούμενες ημέρες σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου για την καταγγελία της σχετικά με τον βιασμό και την κακοποίηση από τον Αλέξη Γεωργούλη. Όποια συριζέικη πέτρα κι αν σηκώσεις, έναν Πολάκη βρίσκεις…

📺 Προς αναβολή η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Mega. Eνώ αρχικά συμφωνήθηκε να δώσει συνέντευξη ο πρωθυπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη, την Τρίτη 9 Μαΐου, κατόπιν ζητήθηκε αλλαγή για τις 12/5. Την αλλαγή τη ζήτησε το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά δεν την αποδέχτηκε το κανάλι.

🦅 Δύο κόμματα, μία… ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ενώνει τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων, καθότι Θεσσαλονικείς αλλά και οπαδοί του «δικεφάλου». Ο λόγος για τον Ακη Σκέρτσο, που διαδέχθηκε τον Γιάννη Οικονόμου προεκλογικά στο πόστο, αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου. Ο τρίτος της παρέας, Δημήτρης Μάντζος του ΠΑΣΟΚ, έχει καταγωγή από την Ήπειρο και μεγάλωσε στην Αθήνα.

🌏 Η, δε, Αριστοτελία Πελώνη ανέλαβε θέση συμβούλου για διεθνή θέματα και τις σχέσεις με ΜΜΕ. Καμία επαφή με τον Σκέρτσο δηλαδή, αν και αρκετοί πόνταραν υπέρ της. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί personan non grata εντός Μαξίμου, εξ ου και εσχάτως είναι ελάχιστες οι δημόσιες εμφανίσεις της.

🔴 Δεν αργεί, μαθαίνω, η ανακοίνωση για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εκλόγιμη θέση θα είναι η Έλενα Ακρίτα, η οποία αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε αντίστοιχες θέσεις αναμένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο καθηγητής Ογκολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάβαρντ Όθωνας Ηλιόπουλος, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου αλλά και ο δικηγόρος και εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας. Ακούγονται τα ονόματα και των Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, Ζωρζέτας Λάλη (αμφότερες με διευθυντικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) αλλά και η Λούκα Κατσέληόπως σας είχε προϊδεάσει προ καιρού η στήλη.

🇪🇺 Ποιος θα πάρει τη θέση του Αλέξη Γεωργούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Πρώτος επιλαχών είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ακολουθεί ο Σπύρος Δανέλλης. Αλλά αφενός έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς σε κάποια πρωτοδικεία της χώρας για το ποιος πήρε τις περισσότερες ψήφους στις Ευρωεκλογές, αφετέρου ο Κουρουμπλής επιθυμεί να επανεκλεγεί βουλευτής – κι εκεί στο πρωτοδικείο βγήκε, «νικώντας» τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

🖥️ Στον «αέρα» είναι η νέα ιστοσελίδα της Νίκης Κεραμέως. Μέσα από την σελίδα metiniki.gr, η υπουργός Παιδείας και βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία επικοινωνεί στους πολίτες το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει υλοποιηθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

❌ Τις προάλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε περιοδεία σε Μυκήνες, Ναύπλιο, Άστρος και Καλαμάτα. Στο λιμάνι του Ναυπλίου τον υποδέχθηκε πολύς κόσμος, στην Καλαμάτα επίσης. Όχι όμως τόσο στις Μυκήνες, που υπάγονται στον δήμο Άργους-Μυκηνών. Έμαθα πως η τοπική ΝΟΔΕ είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να «μπει» και στο Άργος και να περιοδεύσει αλλά αρνήθηκε. Γιατί; Ρώτησα στη Συγγρού και μου τόνισαν πως δεν υπήρχε περίπτωση, με την επίσκεψή του, να νομιμοποιήσει τον διαγραμμένο από τη ΝΔ ακροδεξιό δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Καμπόσο. Ο οποίος εδώ και καιρό πόσταρε προαναγγέλοντας την άρση της διαγραφής του από το κόμμα, κάνοντας έξαλλο τον Μητσοτάκη.

👰 Τα σκαλιά της εκκλησίας ετοιμάζεται να ανέβει το καλοκαίρι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης, ο οποίος θα παντρευτεί στα μέσα Ιουνίου την εκλεκτή της καρδιάς του Νατάσα Φραγουδάκη. Κουμπάρος του ζευγαριού θα είναι ο (τέως, πια) υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τον οποίο συνδέει στενή φιλία με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό, αλλά και επίσης μια στενή φίλη της νύφης.

🥰 Έναν χρόνο μαζί έκλεισαν η Έλενα Ράπτη και ο Γιάννης Μπρατάκος και μοιράστηκαν για πρώτη φορά ένα κοινό στιγμιότυπο στα social media. Tο ζευγάρι, που επέλεξε τη Μύκονο για τις διακοπές του Πάσχα και με αφορμή την επέτειο της σχέσης τους, δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου είναι αγκαλιασμένοι στα σοκάκια του νησιού. Ο Μπρατάκος είναι από τους πλέον έμπιστους του πρωθυπουργικού επιτελείου…

🗳️ Ανεβάζει ρυθμούς και κλείνει εκλογικές εκκρεμότητες η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών και να ανακοινωθεί η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της τοπικής ΝΔ, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Τάσος Εμμανουηλίδης. Η Επιτροπή, σε συνεργασία με την τοπική Διοικούσα της ΝΔ, καθώς και με τις δύο ΔΕΕΠ της Α’ και της Β’, θα έχουν την ευθύνη για να τρέξουν την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος σε όλο το νομό.

🤝 Αν ο άλλος είναι ανίκητος, τότε συνεργάζεσαι… και με τον διάβολο. Είδε λοιπόν, στην Πάτρα, το φως της δημοσιότητας ότι έγιναν διαβουλεύσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (!) για κοινή στήριξη υποψηφίου κατά του Κώστα Πελετίδη, για τις δημαρχικές εκλογές. Όποιος υποψήφιος δήμαρχος πάει στο 2ο γύρο με τον Πελετίδη, να στηριχθεί από όλους, πρότεινε ευθέως ο Αντώνης Κουνάβης πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ προς τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Σιδηρόπουλο, και τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Νίκο Μοίραλη. Ο Πελετίδης, έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και φυσικά του λαού της Πάτρας που τον εξέλεξε δύο φορές δήμαρχο – και οδεύει για τρίτη.

🤝 Απορείτε; Μα αυτές οι συγκλίσεις θα γίνουν και αλλού ενόψει Οκτωβρίου. Όπως και στην Καισαριανή όπου οι μέχρι πρότινος αντιμαχόμενες δημοτικές παρατάξεις τα βρήκαν και δημιούργησαν μια νέα παράταξη με το όνομα «Ενωμένη Καισαριανή»: η νυν του δημάρχου Χρήστου Βοσκόπουλου και εκλεκτού των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» αλλά και αυτή του τέως δημάρχου του ΠΑΣΟΚ «Καισαριανή-Δημιουργία». Η ισχύς εν τη ενώσει.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com