🗣️ Δεν γεννήθηκε ακόμη το κόμμα που θα προαναγγείλει συνεργασία μετεκλογικά… πριν τις εκλογές. Συνεπώς οι δηλώσεις είναι για τα μάτια (και τα αυτιά) του κόσμου. Επί παραδείγματι στο ΠΑΣΟΚ το γύρισαν από χθες σε πιο επιθετικές δηλώσεις εις βάρος ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 και στη ΝΔ στο 100% ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

⚖️ Κακά τα ψέματα, η κρισιμότερη ημερομηνία μέχρι και τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η 5η Μαΐου. Τότε που το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να ανακηρύξει τους εκλογικούς συνδυασμούς και να αποφασίσει εάν ο καταδικασμένος, φυλακισμένος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μπορεί να είναι επικεφαλής του ακροδεξιού μορφώματος ονόματι «Εθνικό Κόμμα – Ελληνες» – ή όχι. Διότι, αν είναι, τότε το να μπει στη Βουλή είναι πολύ, πολύ πιθανό (βάσει δημοσκοπήσεων) άρα ανεβαίνει και το όριο ποσοστού για αυτοδυναμία.

🏚️ Παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης θα κάνει σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Και ανάμεσα στους παρόντες της εκδήλωσης, πλην Εφης Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Ευκλείδη Τσακαλώτου θα είναι και η… εμπνεύστρια του σχετικού νόμου (εξ ου και πήρε το όνομά της, έμμεσα) Λούκα Κατσέλη. Πώς; Με τον ρόλο της ομότιμης καθηγήτριας του ΕΚΠΑ και πρώην υπουργού. Αλλά μαθαίνω πως ίσως συζητηθεί και τυχόν ρόλος της στις εκλογές – στο πλαίσιο του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο.

🟢 Υπάρχει κι άλλη σύγκλιση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Έλαβε χώρα πρόσφατα εκδήλωση – πρωτοβουλία για «τη σύγκλιση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων» για την Περιφέρεια Αττικής ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Τη διοργάνωσαν από κοινού οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Χρίστος Καραμάνος. πρώην αντιπεριφερειάρχης με τη Ρένα Δούρου, και Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην αντιπεριφερειάρχης με τον Γιάννη Σγουρό. Μια κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑίων και ΠΑΣΟΚων ενώ, υπενθυμίζεται, τελευταία στιγμή ο Κατσικάρης δεν κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, θέλησε να παραμείνει στην αυτοδιοίκηση και να δώσει τη μάχη της Περιφέρειας.

🔴 Το θέμα είναι ότι, ως όλα δείχνουν (και οι πληροφορίες αυτό λένε…) ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν από κοινού άλλο υποψήφιο. Τον δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, που αποχωρεί από το πόστο μετά από επτά σερί νικηφόρες εκλογές (!), οδεύει για την Περιφέρεια ως αντίπαλον δέον του Γιώργου Πατούλη.

🤝 Ανάλογη κίνηση εκτός κομματικής γραμμής, ήτοι ΣΥΡΙΖΑίων και ΠΑΣΟΚων, έχει γίνει και στον δήμο Άργους με τη δημιουργία παράταξης για τη διεκδίκηση της δημαρχίας…

☑️ Ιδια… ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑία διεκδίκηση «μαγειρεύεται» και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ακούγεται πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης έχει κληθεί να αναλάβει πρωτοβουλία για κοινό ψηφοδέλτιο αλλά προς ώρας, τα πάντα έχουν μείνει στα λόγια.

🔵 Πλην συγκλίσεων, υπάρχουν και οι… ανταρσίες. Στην Πρέβεζα δήμαρχος είναι ο Νίκος Γεωργάκος, που πρόσκειται στη Νέα ∆ηµοκρατία. Και ανακοίνωσε τις προάλλες την υποψηφιότητά του ο πρώην προέδρου της τοπικής ΝΟ∆Ε (πρώην ΟΝΝΕΔ) Νίκος Τζίµας. «Γαλάζιος» εµφύλιος ενόψει.

😅 Θα μου πείτε, εδώ στο Μεσολόγγι κατεβαίνει για αντίπαλος του νυν δημάρχου ο… αδερφός του, τι να λέμε…

👌 Μιας και καταπιάστηκα με την αυτοδιοίκηση, ένα μεγάλο μπράβο στους τοπικούς άρχοντες των Ιωαννίνων. Διότι, άκουσα, γίνονται διεργασίες για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Οκτωβρίου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο δήμο μετά το θάνατο του αγαπητού δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Αρκετά πάντως είναι τα στελέχη που διαφωνούν με αυτή την κίνηση – Ελλάδα είσαι…

🇪🇺 Στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» εδώ κι ένα χρόνο αλλά Ευρωβουλευτής με το επώνυμο Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ. Θα υπάρχει προσεχώς, όταν ο γιος του Νίκος Παπανδρέου, πρώτος επιλαχών στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, θα ορκιστεί Ευρωβουλευτής στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη που κατέρχεται στις εθνικές εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ

🎤 Μπορεί να έχει κλειδώσει ότι εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι μετά τον Γιάννη Οικονόμου ο Ακης Σκέρτσος, όμως σειρά στελεχών της Ν∆ θα αναλάβουν επιτελικούς ρόλους ως προς την επικοινωνία. Αναφέραμε τις προάλλες τον Παύλο Μαρινάκη, παίζει όμως… δυνατά κι αυτό της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και εκπρόσωπος Τύπου της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Μαθαίνω ότι θα αναλάβει να έχει τακτική επικοινωνία και μιντιακή παρουσία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και σε νομούς της Πελοποννήσου όπως η Λακωνία. Εκεί, άλλωστε, είναι τα πιο δεξιά κοινά…

🔀 ΝουΔουποιείται το ΠΑΣΟΚ με τα δύο στελέχη που αναφέραμε χθες και ΠΑΣΟΚοποιείται η ΝΔ στα φετινά ψηφοδέλτια. Εκτός από τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Κυριάκο Πιερρακάκη, που ήρθαν στη ΝΔ το 2019 με… μεταγραφή από το κίνημα, στα ψηφοδέλτια των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα είναι υποψήφιοι οι Άννα Ροκοφύλλου στην Α’ Αθηνών, Απόστολος Σπυρόπουλος στην Αρκαδία, Γωγώ Μηλάκη στο Ηράκλειο, Ελευθερία Φτακλάκη στα Δωδεκάνησα και Σπύρου Καρανικόλα στο Επικρατείας (αλλά σε μη εκλόγιμη θέση). Άπαντες πρώην κινηματικοί.

↪️ Στην εν λόγω πρόθεση βάλτε και τον Κώστα Ηλιάδη. Ο πολιτικός μηχανικός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο Χαλκηδόνας και θα διεκδικήσει τη δημαρχία, συγκεντρώνοντας λένε στελέχη κι από τη ΝΔ, αλλά κι από το ΠΑΣΟΚ.

⛪ Ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, ο θρυλικός παπα-Γρηγόρης από τις «Αγριες Μέλισσες», θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο ηθοποιός, που κατάγεται από τη Ρόδο, θα είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα με το ψηφοδέλτιο της φίλης του, πρώην προέδρου της Βουλής, που, όπως μας λέει ο ίδιος, «φορά και τιμά τα παντελόνια καλύτερα από τους άντρες που μας κυβερνούν».

✈️ Τη Μεγάλη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει την εξ αναβολής επίσκεψή του στη δυτική Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη είχε αναβληθεί λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Τότε, επρόκειτο να επισκεφτεί τρία πρώην στρατόπεδα, το Καρατάσιου (νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο), το Ζιάκα (σχέδιο για κοινωνική κατοικία) και το Παύλου Μελά (Μητροπολιτικό Πάρκο), την έκταση στην Ευκαρπία για το «δάσος Ανδρεάδη», τον χώρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος, τον σταθμό του μετρό και επρόκειτο να κλείσει την επίσκεψη με ομιλία στο ΔΑΚ Σταυρούπολης. Επισήμως είναι νωρίς για ανακοινώσεις βέβαια.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com